От х:

Днес в x:

Международни банки създават собствена криптовалута

Четирите най-големи международни банки създават собствена криптовалута. Те планират да се обединят в мрежа и да използват новата валута във финансовите операции помежду си. Това ще упрости сделките и ще намали издръжката. Новата цифрова валиута ще влезе в обръщение през 2018 година. Нейната поява ще промени не само системата на банковите отношения, но може да доведе до пробив на технологиите във финансовия свят и стане първа крачка към отказ от традиционните пари.

За създаването на новата цифрова валута, базирана на технологията блокчейн, обявиха  UBS, Deutsche Bank, Santander и Bank of New York Mellon. те се договориха да работят помежду си с тази условна единица, за да не чакат превода на традиционните пари. Сделките, сключени в криптовалутата, наречена условно utility settlement coin, след това ще се обръщат в обикновени пари в централните банки.

Подобни системи за разплащания с криптовалути разработват и други финансови институции. Citigroup създава свои ситикоини, Goldman Sachs и JPMorgan разработват проекта SETLcoin.

Сделки с биткоини има в САЩ от 2008-2009 год. Има и интернет-магазини, които приемат плащания в биткоин. В новата ниша проникнаха и криминални структури, вследствие на което нарастна частта на наркотиците и оръжията във виртуалния паричен оборот.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини