От х:

Днес в x:

Над 700 вторични труса в Италия, въведено е извънредно положение

Сградите продължават да се рушат, хиляди са без покрив

Над 700 са вторичните трусове в Италия след разрушителното земетресение от 6,2 по Рихтер. Това е и причина много сгради да продължават да се рушат.

Италия въведе извънредно положение в най-пострадалите от земетресението райони. За оказване на спешна помощ правителството е отпуснало 50 милиона евро. 

По последни данни 250 души са загинали при труса с магнитуд 6,2 по Рихтер в Централна Италия. Ранени са близо 400 души.

И през изминалата нощ спасителните екипи продължиха да издирват за оцелели под развалините. Стотици вторични трусове – около 700 - затрудняват работата им. Тази нощ е имало два труса от около 4 по Рихтер.

Тази сутрин около 07:30 часа българско време трус с магнитут 4,8 по Рихтер разтресе най-засегнатите райони в централната част на страната. Земетресението е било на дълбочина 11 километра. Отново има разрушения.

 Днес започват и първите погребения. 

Оттук нататък хората, изгубили домовете си, няма да плащат данъци, спират да плащат и вноски по заеми. Държавата ще им помогне да възстановят домовете си с фонд и със средства от ЕС. 

Във всички ресторанти, които предлагат спагети „Ала Матричана”, ще бъдат с 2 евро по-скъпи, които ще отиват за фондовете. Там ще отиват и парите от посещенията в музеите.

Прокуратурата е отворила три разследвания и ще търси човешката вина, за да има толкова пострадали сгради.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини