От х:

Днес в x:

В разгара на горските пожари изпуши и Горското в Хасково

    След множеството горски пожари в областта за малко да пламне и сградата на Държавното горско стопанство на бул „Раковски“ в Хасково. Малко след 13 часа днес изпушило UPS устройството, намиращо се на пода в една от стаите. То осигурява захранване с ток за кратко в случай, че има неизправност в електрическата мрежа.

    „Първо се чу изпукване, устройството изпуши и всички служители напуснаха сградата“, разказаха насъбралите пред сградата жени. Те незабавно подали сигнал на спешния телефон 112 и на място беше изпратен противопожарен екип. Намесата им обаче се оказа излишна, тъй като устройството не се е възпламенило. Пушекът в стаята обаче се усещаше още от входа на лесничейството. „Ако беше пламнало, наистина можеше да стане беля“, коментира директорът на Горското Любомир Илиев.

    На място пристигнаха и представители на полицията. За кратко движението от светофара на „Раковски“ към хотел „Аида“ беше затапено.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      AR
      A remontite
      12 -1
      13:57, 23 авг 2016
      Туууууу , голяма новина няма що.....Я по -добре дайте какво се случва малко по-нагоре по Раковска с ремонта на Рилски ,че ни се изчака чакането!?
    • 2
      Oрфей
      4 0
      14:53, 23 авг 2016
      Не само Ив. Рилски, ами какво става и със Шандора?
    • 3
      На
      наблюдател
      3 0
      16:34, 23 авг 2016
      абе кой е този илиев,къде масларски
      тези с шарените рокли и бели панталони да не са горските му
      голям смях изпушило горското
      голяма новина
    • 4
      За
      за протокола
      2 0
      21:35, 23 авг 2016
      пожарните автомобили бяха два !!
      не съм аз човека да дам оценка на опасноста...но може би беше разточително такъв ресурс.
    • 5
      Oh
      ohooo
      3 0
      22:27, 23 авг 2016
      Мда , освен двете пожарни , гледам и полицейска кола е била там - сигур да води разследване кафето ли изляха връз юпиес-а или от непочистен прахоляк е изпушил , едно мнооого важно разследване.....Пък на електората като му палят колата е и му обират дома - пагоните никакви ги няма?!....За сетен път?!
    • 6
      Аб
      Абе
      1 0
      16:32, 24 авг 2016
      Абе тъпанари, там работят много хора и не само служители на горското. Сградата е наполовина на горското. Ако беше станало нещо сериозно, последиците щяха да са големи, дори и за къщите около горското. Това, разбира се, не омаловажава тъпотията и безхаберността на горските служители, които са допуснали това. Така, че добре че са били там пожарните и добре че не е станало нищо.
    Последни новини