От х:

Днес в x:

Политолог: Фандъкова ще е кандидатът за президент на ГЕРБ

ГЕРБ няма ясно решение и Бойко Борисов не е изключен като кандидат за президент. Това заяви политологът Първан Сименов в анализ за постните и крайно странни президентски избори.

Мирише на голяма коалиция ГЕРБ-БСП, защото в „такава страховита ситуация” Борисов може да потърси споделяне на отговорност. Мирише на промени и в кабинета, добави Симеонов.  

Няма да има коалиция ГЕРБ-БСП, защото БСП няма да остане жива, докато дойде време да се прави коалиция. Те нямат един областен кмет, заяви друг политолог – Антон Тодоров. Според него е сигурно на 100%, че Борисов няма да е кандидат за президент на ГЕРБ. Той каза пред Нова телевизия, че има „малко повече информация” и посочи Йорданка Фандъкова като бъдещия кандидат за президент на ГЕРБ. Тя излъчва „мека сила”, добави Тодоров.

Първан Симеонов се съгласи, че типаж като Фандъкова би се възприел, но припомни, че кметът на София вече отказа да се кандидатира за президент. Кой ли не беше употребен като име – нищо не би ме изненадало в тази ситуация, добави политологът. Според него на Борисов „не му се занимава” с това да бъде президент.

Антон Тодоров обърна внимание и на вицепрезидента Маргарита Попова. По думите му тя е стигнала максимума си, защото има няколко котви – влогове на роднини в КТБ, изказвания, че нямало комунистическа репресия в България.

Тодоров прогнозира относно АЕЦ Белене Борисов да успее да договори вариант, който да не включва мажоритарно участие на Русия. Много е вероятно да участва Areva, на среща в България идва RWE, защо не да се потърсят американски инвеститори, каза политологът. Според него няма и начин да се строи петролопровод Бургас – Александруполис – можело да има евентуално газопровод.

Батката от ГЕРБ ще ги бие за 11-ти път като шкембе в плет, завърши разговорът Антон Тодоров. Първан Сименов добави, че не би трябвало да се натрапват личните предпочитания, а да има неутрален анализ.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини