От х:

Днес в x:

Пламна сградата на Бедния в Орфей, огънят троши прозорците отсреща

    Сградата на Георги Кьосепашев, известен като Бедния, в хасковския квартал Орфей пламна като факла около 17 часа днес. Огънят е обхванал дървени конструкции на втория етаж, който бе обявен от РДНСК като незаконен и съборен през септември 2012 година. Тогава Бедния се разбунтува и дори се барикадира с ловна пушка в имота си. Жилищната част на сградата все пак бе съборена и оттогава той живее при сина си в хасковско село, по информация от съседи.

    На първия етаж има магазин за риба и бивше кафене, превърнато във фризьорски салон. При избухването на пламъците обаче персоналът панически напуснал сградата.

    Съседите нямат никаква идея какво е предизвикало огнения ад. Някои предположиха, че е достатъчно някой да хвърли незагасена цигара от прозореца на съседния многоетажен блок, за да лумне пожар. Блокът се намира само на четири-пет метра от сградата на Бедния.

    Огнените езици се извисяваха на метри височина. От високата температура някои от прозорците на долните етажи на блока буквално се взривиха и се посипаха на тротоара. За, щастие, точно в този момент там нямаше никого.

    Огнеборците се принудиха да разбият вратата на склада отзад заради информация от съседи, че там може да има лесно запалими или дори избухливи вещества. Зад сградата на Бедния пък има двор с избуяли треви и храсталаци, което допълнително притесни пожарникарите. В тази част кварталът е толкова нагъсто застроен, че подобен пожар може да се разпространи светкавично към околните сгради, коментираха насъбралите се орфейци.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ne
      neikonomist
      20 -1
      19:49, 22 авг 2016
      Това ще остане и от България - едно обгоряло, буренясало, бивше пожарище.
    • 2
      Се
      Селския
      7 -3
      20:50, 22 авг 2016
      Фризьорския салон никога не е бил кафене! Жалко за потърпевшите живеещи в близост!
    Последни новини