От х:

Днес в x:

Oracle финансира специална фондация срещу Google

Корпорацията Oracle, която безуспешно се опита да осъди Google за копирането структурата на интерфейсите за програмиране от Java в Android, обяви, че ще финансира организацията Campaign for Accountability, и по-точно, нейният отдел за анализ на действията и бизнеса на Google.

Организацията с нестопанска цел Campaign for Accountability (CfA) бе основана тази пролет и се занимава със защитата на най-различни права. Фондацията поема защитите на ЛГБТ общността, окръжаващата среда и правата на потребителите, и има специален отдел с име "Проект за прозрачността на Google". Този отдел изучава връзката на Google с американските политици, води статистика на посещенията на различните мениджъри и ръководни кадри на корпорацията с различните чиновници и депутати, следи за прехвърлянето на служители на Google към държавните структури. Фондацията счита, че Google и концерна Alphabet имат твърде голямо влияние върху ръководството на САЩ. CfA дори счита, че председателят на борда на директорите на Alphabet е на практика съветник на Барак Обама по технологичните въпроси. Организацията е на мнение, че всички държавни инициативи са в полза предимно на Alphabet.

Oracle счита, че нейните права и интереси също имат нужда от сериозна защита. Обжалването на съдебното решение, което бе в полза на Google не доведе но нищо и съдебният иск бе отклонен. Oracle е твърде разочарована от това решение и счита, че решението на съдията може да е следствие от силното лоби на Alphabet.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини