От х:

Днес в x:

Увеличиха присъдата на врачка-измамник, взела 6 бона да развали магия

Хасковският окръжен съд измени присъдата на врачката Роза Харизанова от 10 месеца затвор на 1 г. и 4 м. Наказанието е за това, че е взела от своя клиентка близо 6000 лева под предлог да й развали магия. Измамата е извършена в периода от 30 ноември 2011 г. до 6 юли 2012 г.

След произнасяне на присъдата от Хасковския районен съд потърпевшата хасковлийка, която е конституирана като частен обвинител и граждански ищец, я обжалвала пред Окръжния.

По делото е установено, че Роза си изкарвала прехраната чрез „гледане" или предвиждания за бъдещето, „баене"- премахване на негативна енергия и „разваляне на магии". Изпълнявала мними окултни ритуали, на които много жени отдавали някакво значение. Заради това потърпевшата хасковлийка започнала да посещава врачката, която й гледала на кафе и карти. За всяко посещение клиентката плащала по около 20 лева. По време на тези срещи подсъдимата внимателно разпитвала клиентката си и така събрала сведения за нея и нейните близки. Информирала се и за доходите й.

През октомври 2011 г. обаче нещата за Роза се променили, тъй като била привлечена към наказателна отговорност за извършени от нея престъпления. В края на октомври е било насрочено дело срещу нея и вместо да се яви на подсъдимата скамейка, Роза решила да духне зад граница, където имала близки.

Малко преди това тя решила да вземе нещата в свои ръце и повикала потърпевшата хасковлийка да се видят на среща в градинката пред Бизнесцентъра. Тогава подсъдимата заявила на клиентката си, че над синовете й тегне „черна магия". Била толкова силна, че можела да се развали само от Гърция. За да ги спаси, трябвало да замине, за което било необходимо пострадалата да я подкрепи финансово. Но не трябвало да съобщава на никого. Била сътрудник на полицията и щели да й докладват.

Роза втълпила на клиентката си, че ако не й преведе пари и двамата й синове ще починат в рамките на няколко часа и майката ще трябва да ходи от гроб на гроб. Така разтревожената родителка започнала да изпраща по 60 и по 80 евро през ден на гадателката, която вече заминала в Гърция.

През юли 2012 г. потърпевшата получила инсулт и спестяванията й свършили. Тогава осъзнала, че е измамена. По-късно разказала за случилото се на съпруга си и сина си.

Хасковският районен съд й е наложил наказание, а впоследствие Окръжният го увеличава. Решението на съдия Стратимир Димитров е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Роза Харизанова има и условна присъда от 2002 г. от Районния съд в Димитровград.

Ива Иванова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Анализ
    11 -5
    17:30, 22 авг 2016
    Съдията така се е увлякъл,че чак се е престарал.Лесно се вади нож на умряло куче.Осъдете някой престъпник над средно ниво и тогава се отразявайте в медиите!
Последни новини