От х:

Днес в x:

НАП не приема сигнали от деца, а в играта с касови бонове играят 14-годишни

Сигнали от непълнолетни не се приемат от Агенцията по приходите, а в същото време в играта на данъчните с касови бележки могат да участват деца, навършили 14 години. Как обаче 16-годишен може да подаде сигнал, че не му издават касова бележка, за да участва в играта? Не може.

Интересният казус бе описан в читателско писмо до Haskovo.net. Подателят e 16-годишен от Хасково, който не желае името му да става публично достояние. Момчето твърди, че в хранителния магазин (навярно в неговия квартал, в писмото не се споменава за кой търговски обект става дума) не му издават касова бележка. И това се случвало при всяко негово пазаруване.

В същото време ученикът отбелязва, че според правилата на лотарията на НАП право на участие имат физически лица, навършили 14 години към датата на регистрация за играта.

“Е, как да участвам в играта, като не ми издават касови бележки? В същото време от НАП отказват да приемат сигнала ми”, пита младият човек. Отговорът, че не се приемат сигнали от непълнолетни му бил даден от Информационния център на НАП.

На посочения в писмото мобилен телефон не вдига никой, за да даде повече информация и преди всичко кой е хранителния магазин, който не издава касови бележки.

Пресаташето на пловдивската дирекция на НАП Божана Илиева потвърди, че не се приемат сигнали от непълнолетни. “Причината за това е преди всичко да се предпазят децата. При подаване на сигнал ние предприемаме оперативни действия за проверка и не бива да замесваме в тях деца”, обясни тя. Втората причина е, че понякога децата правят пакости и често сигналите им не са достоверни.

От НАП обаче поздравяват момчето за неговата позиция и препоръчват някой от родителите му да подаде сигнал до тях, а те ще започнат веднага проверка.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    4 0
    19:50, 19 авг 2016
    Поздравления за детето. И на мен ми се случва да не ми издават касов бон в кварталният магазин
  • 2
    Гр
    гражданка
    3 -1
    22:50, 19 авг 2016
    В кварталните магазини в "Куба" редовно не се дават касови бонове.
Последни новини