От х:

Днес в x:

Ивет Лалова отказа полуфинала на 100 м, за да атакува на 200 м

Звездата на българската лека атлетика Ивет Лалова не стартира в полуфиналите на 100 метра на олимпийските игри в Рио де Жанейро, за да се хвърли с всички сили в коронната си дисциплина – 200 м.

Тя се класира за полуфиналите, но след консултация с главния медицински делегат на IAAF е решила, че е по-добре да съхрани себе си за стартовете на 200 метра. Именно това е дисциплината, към която е била насочена подготовката ѝ.

Причината е мускулен проблем и избягване на рискове и евентуална контузия. Самата Ивет обаче увери, че ще бъде готова на 100% за спринтовете на 200 метра.

Ето и нейното обръщение към всички фенове, качено в профила ѝ във facebook.

“Здравейте приятели, непосредствено преди Олимпийските игри лекувах малка травма. Нищо сериозно, част от ежедневието на всеки спортист. След спринта на 100м вчера и втори евентуален такъв днес бих изложила мускула на риск. В името на доброто ми представяне в любимата ми дисциплина 200м, която започва в понеделник, с главния медицински делегат на IAAF на олимпийския стадион и моя екип взехме решение да не стартирам на полуфинала на 100м тази вечер, за да избегнем рискове и евентуална контузия. Благодаря за подкрепата и бъдете сигурни, че в понеделник ще бъда готова на 100%.”

Иначе с титлата на 100 метра се окичи сребърната медалистка на 200 м от планетарния форум в Пекин през миналата година Илейн Томпсън от Ямайка, която финишира за 10.71 сек (+0.5 м/сек). Американката Тори Боуи успя да стигне до среброто с 10.83 сек. Шампионката от предишните две издания на олимпийските игри Шели-Ан Фрейзър-Прайс този път трябваше да се задоволи с бронза след 10.86 сек.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини