От х:

Днес в x:

Джобен дрон ще разузнава за us-армията

Морската пехота на Щатите провежда полеви изпитания на нов вид компактен дрон. Устройството Black Hornet PD-100 има джобни размери. Очаква се скоро то да влезе на въоръжение в американската армия. Миниатюрният летателен апарат се побира на дланта и е разработен специално за разузнавателни операции.


PD-100 се управлява с помощта на GPS и може да измине до 2 километра с едно зареждане на батерията.

Дронът е способен да остане във въздуха в продължение на 25 минути. С негова помощ американските военни могат да извършват разузнавателни операции, оставайки извън погледите на противника. Black Hornet PD-100 остава съвършено незабележим по време на полет. Дронът е изключително тих, с пренебрежимо малки размери и неутрален цвят, пише technews.bg. Устройството има три камери – една гледа напред, друга – назад, а третата е наклонена под ъгъл 45 градуса хоризонтално за максимално широк зрителен обхват.

Дронът може да прави снимки и видео, като изпраща материалите в реално време към приемащо устройство по безжичен канал за връзка. Първите изпитания на Black Hornet PD-100 са били в Калифорния. По-рано британските военни тестваха дрона на бойното поле в Афганистан. Армиите на други страни също се интересуват от подобни устройства.

Източник: http://frognews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини