От х:

Днес в x:

19 болници с нова апаратура от "Българската Коледа"

Медицинска апаратура за над 1,1 млн. лева ще получат 19 лечебни заведения в цялата страна. Средствата за тях са от благотворителната инициатива на президента на "Българската Коледа".

Договорите за доставка на високотехнологичното оборудване бяха сключени след обявената на 8 април процедура за набиране на оферти, припомниха от прессекретариата на държавния глава.

До края на октомври медицинската апаратура ще бъде доставена и въведена в експлоатация в лечебните заведения. 

За да помогне за спасяването на повече деца в критично здравословно състояние, в кампания 2015/2016 г. "Българската Коледа" си постави за цел да осигури нова високотехнологична апаратура за диагностика, мониториране и лечение в университетски и областни болници, в които функционират клиники за реанимация и интензивно лечение. 

На 1 декември 2015 г. държавният глава Росен Плевнелиев даде началото на кампания 2015/2016 г. под надслов "Да помогнем на децата в реанимация".

Близо 5 на сто от постъпващите за лечение деца са със заплашващи живота критични състояния, налагащи незабавна висококвалифицирана помощ.

Тези състояния при децата протичат динамично и при липсваща спешна помощ, своевременна и точна диагностика и стартиране на адекватно лечение, настъпва тежка инвалидизация за цял живот или загуба на детски живот. 

Заедно с осигурената високотехнологична апаратура, в настоящата кампания 2015/2016 г. "Българската Коледа" подпомогна изследванията, лечението и рехабилитацията на 405 деца.

Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от подкрепа за лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини