От х:

Днес в x:

Трима тираджии потрошени при катастрофа на магистрала Марица

Изображение 1 от 4

    Трима шофьори на три тира пострадаха при катастрофа на автомагистрала „Марица“, край пътен възел за Харманли и Симеоновград. Инцидентът стана около 2 часа снощи, съобщиха от МВР в Хасково.

    По първоначална информация виновен за инцидента е 59-годишен турски гражданин, който шофирал пловдивски тир. Водачът на тежкотоварния автомобил идвал от Турция и се движил в посока от Свиленград към София. Стигайки до пътния възел шофьорът навлязъл в дясната пътна лента, предназначена за излизане от автомагистралата, и ударил двата товарни автомобила, намиращи се пред него. Според униформени шофьорът на пловдивския тир е заспал и се е блъснал в двата спрели автомобила, чиито водачи вероятно са се чудили по кой път да поемат.

    При катастрофата и тримата водачи са пострадали и са откарани в хасковската болница, без опасност за живота. Виновният тираджия е с фрактура на ребрата. Другите двама шофьори от Иран също са със счупвания съответно на ребра и лява подбедрена кост.

    По случая се води разследване за изясняване причините за инцидента. Заради катастрофата движението беше отклонено по стария път.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини