От х:

Днес в x:

Новото звено за осветление към „Екопрогрес“ с първи работен ден по аварии

    Новото звено “Осветление на улици и площади” към Общинската фирма “Екопрогрес” заработи от днес.

    Отделът беше създаден с решение на ОбС на Хасково, след като местната администрация се отказа от услугите на външни фирми, които да поддържат уличното осветление. Първият работен ден на новото звено започна ударно-с отстраняването на авария в село Тракиец. Заради изгорял спусък там хората от две улици са останали на тъмно с месеци, без улично осветление.

    По-късно вишката с двамата електричари беше посрещната на ул.“Лом“ в хасковския квартал „Хисаря“ като дълго чакан гост.

    Съседите наизлязоха по тераси и дори на улицата, за да поздравят майсторите.

    „От месец крушките на уличните лампи само мигат. На-по долната улица пък са изгорели и е много тъмно. Вечер, когато тръгвам за нощна смяна е страшно“, разказа Гюлизар Мехмед от квартала. „Сега ще свети като през деня. Уличната лампа е точно до къщата ни-светлото вечер на тераската е в кърпа вързано, за мен остана да направя само салатката!“, нарежда през терасата усмихната и комшийката на Гюлизар. Екипът днес смени калпавите крушки по уличните лампи с енергоспеставящи.

    На място на ремонтите присъства и кметският наместник на кв.“ Хисаря“ Айсел Емин, те е подала още пет заявления за отстраняване на повреди в квартала. 

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Jh
      JHB
      5 -1
      17:54, 8 авг 2016
      Дайте телефон на който да ги тормозим...
    • 2
      Ин
      Инвеститора
      24 -2
      18:04, 8 авг 2016
      То бива хвалебствия и четки, ама чаааак пък толкова. Въпросната авторка, случайно да не е на трудов договор към общината, или да е техен пиар. Стига с тези глупости, само "ударни" неща са и явно в главата ("ударни ремонти ..."-статия от вчера). "Ударен" - да не е "У"порна дума. И какво като заработило новото звено. Защо никой не пише, че булевард "Освобождение"( Кърджалийска ) от кръстовището с ул.Илинден нагоре, свети на 50%. А като влизаш в града след кръговото е пълна тъмница, все едно влизаш в някое африканско селище( не съм сигурен дали там е толкова тъмно де). Така че, хайде малко да бъдем по-обективни, не промивайте на хората главите.
      И полека с Удрянето
      • Пе
        Пепа
        16 -9
        18:36, 8 авг 2016
        Какво искате ? До сега на бившия кмет сина вършеше тази работа. Сега вече ще е Еко прогрес. Няма да плащаме по 750 хиляди лева на година за да ни поддържат осветлението!Сега са създадени, сега започват, не може всичко да се оправи за 1-2 дни. Обаче ще се оправи.
    • 3
      Os
      Osram
      16 -7
      23:16, 8 авг 2016
      Такава свирка на общината и Кръшков не е правил. Поздрави за Славова, по-талантлива е и от Мая Манолова.
      Впрочем, къде се изгуби Мая? Липсва ни правописът й.
      • Ян
        янко митев
        9 -3
        21:05, 8 авг 2016
        Те им назначиха коректор.Делян Добреффф...
    Последни новини