От х:

Днес в x:

Дел Потро спря Ноле за медал на втори Олимпийски игри

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович отпадна още в първия кръг на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, след загуба от аржентинеца Хуан Мартин дел Потро със 7:6(4), 7:6(2).

Мачът им продължи два часа и половина, а Новак напусна корта със сълзи на очи. Това е трето участие на сръбската тенис звезда на Олимпийски игри. Преди 4 години в Лондон отново Дел Потро го победи в мача за бронза. Джокович има бронзов медал, спечелен на игрите в Пекин през 2008 година.

Още в първия гейм аржентинецът имаше 3 точки за пробив, но Ноле се защити и взе подавнето си. След това сърбинът спаси още една опасност в деветия гейм, но в тайбрека Кулата от Тандил беше категоричен. Поведе с 6:3 точки и реализира втория сетбол.

Във втората част Джокович отрази още три брейк пойнта, за да се стигне до втори тайбрек. Но и там 145-ият сега Дел Потро дръпна с 5:0 точки и лесно приключи двубоя.
Джокович така и не намери отговор за силния и прецизен форхенд на съперника, както и за агресивно нападателната му игра през целия мач.

Шампионът от US Open през 2009 година се прегърна с разстроения Ноле и се опита да го утеши. Във втория кръг Дел Потро излиза срещу Жоао Соуса от Португалия.

Преди мача аржентинецът имаше премеждия. Той заседна в асансьор и трябваше да бъде евакуиран от сънародниците си от хандбалния отбор.

Новак продължава в турнира на двойки, където играе със сънародника си Ненад Зимонич.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини