От х:

Днес в x:

Електронни търгове спират скритите договорки при продажбите на дървесина

Във вторник в Благоевград заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов ще направи инспекция на електронните търгове за дървесина, които се провеждат чрез система, разработена от „Информационно обслужване“ АД.

Платформата за електронна продажба на дървесина се ползва от април 2016 г. в Югозападното държавно предприятие към Министерството на земеделието и храните.

По време на събитието заместник-министър Валери Борисов ще представи статистика за интереса към електронните търгове и за продадените обеми. Системата за е-търгове при продажбите на дървесина предстои да бъде въведена и в още две горски стопанства.

Електронните търгове при продажбите на дървесина се очаква да засилят конкуренцията при продажбите на суровината.

Платформата на "Информационно обслужване" позволява в наддаванията да се включат всички компании, които имат предварителна регистрация в системата.

Така например на търг в Благоевград ще могат да участват фирми дори и от най-отдалечените региони на страната. По този начин се засилва конкуренцията и на практика се елиминират възможностите кандидатите да постигнат предварителна договорка помежду си.  

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бъ
    Българин
    1 0
    22:27, 8 авг 2016
    Опитваме се да измием на..аните д..та на Боко и министърката. Всичките търгове са решени преди обявяването им. Схемата 19:45 е под ново наименование и си действа. Просто си нямаме държаваи държавници
Последни новини