От х:

Днес в x:

Корнелия Нинова: Решенията в БСП се взимат по правила

„Решенията след разговорите за кандидата ни за президент се внасят в НС на БСП, и с гласуване от всички се определя кой ще бъде нашият претендент. Решенията в БСП се взимат по правила”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по Дарик Радио. По думите й всички трябва да разберат, че има ред в партията, който ще бъде извървян от началото до края.

„Ще се съобразяваме с това, което хората кажат и ще вървим напред”, категорична бе тя и допълни, че никой не трябва да подценява членовете в Националния съвет на БСП. Нинова обясни, че е въведено и вътрешнопартийното допитване, което е новост в БСП. „Знам, че не е лесно да се въведе този нов стил на вземане на решения в партията и да се превърне в нов стил на водене на политика”, коментира тя.

Лидерът на социалистите каза какви са стъпките, по които левицата върви. „Направихме вътрешнопартийно допитване и членовете ни решиха, че трябва да се положат усилия да се обедини лявото и да се направи широка коалиция срещу ГЕРБ и дясното. Започнахме разговори и стигнахме до принципни съгласия с другите партии и граждански организации, че трябва да се обединяваме”, обясни Нинова. Като втора стъпка тя посочи номинациите за президентските избори, и че те трябва да бъдат издигнати от структурите на БСП. „Кандидатурите вече са издигнати”, обясни тя и продължи с третата стъпка: „С тези имена, които остават след самоотводите, отиваме на разговори с другите евентуални партньори в ляво”. Нинова обясни още, че е имало различни позиции и емоции по повод кандидат-президентската двойка. „Редно е сега всички да се успокоят и да пристъпим към работа. В такива случаи трябва да заложим на правила и последователност при изпълнението им и възлагане на вземането на решения от органите на партията, а не на лични пристрастия”, категорична бе тя.

Председателят на БСП бе категорична, че в левицата не е обсъждано как да бъде отстранен един или друг кандидат за президентската надпревара. „Обсъждахме имената, останали на финала, за да се явят на гласуване в Националния съвет и няма как Изпълнителното бюро да вземе това решение”, подчерта Нинова и допълни, че всеки от колегите й има право на мнение и може да го изрази. Лидерът на социалистите бе категорична, че няма да коментира противоречия в мненията, защото това прави партията по-слаба. „Мястото на тези разговори е в органите на партията”, подчерта тя.

На въпрос как ще обясни, че кандидатурата на ген. Радев е нейна, а не на Георги Първанов, Корнелия Нинова категорично заяви, че това е една от много манипулации, които тя е чула. „Няма нужда да убеждавам, защото той е номиниран от хората от над 20 общински партийни организации – те могат да кажат. Самите хора вътре в БСП знаят истината”, категорична бе Нинова. Тя обясни, че очаква да има забавяне с освобождаването на ген. Радев, но ако това се случи, ще бъде грешка от страна на опонентите на БСП.

Борисов е разколебан дали да се кандидатира за президент, защото кандидатурата на ген. Радев е причина за неговото видимо притеснение

По повод реакцията на премиера за номинацията на ген. Радев, Корнелия Нинова каза, че реакцията му е объркана, Борисов е притеснен и няма аргументи. „Той е разколебан дали да се кандидатира за президент, защото кандидатурата на ген. Радев е причина за неговото видимо притеснение. Борисов не влиза в битки, в които не е сигурен че ще спечели”, категорична бе тя. Нинова каза също, че ГЕРБ нямат кандидат за президент и допусна, че те максимално дълго ще бавят своята номинация.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини