От х:

Днес в x:

На Раковски чакат асфалт върху авария. ВиК: иска се време, ще имат

Изображение 1 от 4

    Живеещите в блок 35 на бул. „Г. С. Раковски“ чакат асфалт върху отстранена ВиК авария почти цялата седмица.

    Проблемната тръба се намира под бетонната площадката пред блока. Преди дни ВиК екип разкопал участъка и засипал после дупката, но  не я запечатал с асфалт.

    За случая наш читател ни изпрати писмо, с което изразява възмущението си:

    "Многократно съм бил свидетел на изкопана/отстранена авария, след която остава насипан изкоп, който с времето става сериозна дупка. Най-пресният случаи е от преди няколко дни, когато до нашия блок на бул. „Георги Сава Раковски" 35 имаше явно авария. Появи се багер на ВиК, изкопаха и явно отстраниха аварията, изкопът е засипан със пръста от дупката и нищо повече. В момента този изкоп се явява сериозна пречка за нормалното паркиране на колите. Интересното, е че на около 1-1,5 метра има друг изкоп, и при него е абсолютно същата ситуация, като вторият изкоп е от преди години." пише нашият читател Кирил.

    Репортерска проверка на мястото установи, че действително има зарит изкоп. „В понеделник разкопаха дупката“, разказа Тодорка Петкова, която работи в близкия магазин.

    Шефът на ВиК в Хасково Тодор Марков потвърди, че след отстраняване на аварията водното дружество трябва да асфалтира участъка и да го приведе в първоначалния му вид. Той обаче поясни, че за целта се изисква време и трябва да се спази определена процедура.

    „Засипваме участъка с фракция и се изчаква от седмица до 10 дни, за да се уплътни сместа и едва тогава се полага асфалт. В натоварените участъци не се изисква толкова изчакване, заради интензивния трафик и по-бързото стъпкване на насипа“, заяви той. „Ако асфалтираме веднага след отстраняване на аварията, настилката ще пропадне и хората пак ще ви се жалват“, просто обясни процедурата Марков. Той обеща да изпрати екип на мястото и ако се окаже, че аварията е отстранявана от ВиК, ще асфалтират разкопания участък.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      On
      oncho
      5 -3
      10:52, 6 авг 2016
      вик-нкс
      • Ум
        умния
        4 -5
        15:17, 6 авг 2016
        просто обясни простия марко.... ееееееееееееее от кое село ееееееееее!!
    • 2
      Ан
      анонимен
      3 -2
      14:44, 6 авг 2016
      най големия специалист по авариите ''пенсионер'' живее в този блок той ще оправи проблема
    • 3
      Ан
      анонимен
      7 0
      15:01, 6 авг 2016
      ами то там са само пенсионери напалнили в това ВиК какво очаквате
    • 4
      Оо
      ооооооооооооо
      6 0
      19:04, 6 авг 2016
      ВИК поправят и запушват спукани тръби с дялкани пръчки, това са им методите за отстраняване на течовете!!! В 21 век живеем! Със сигурност има и други материали и начини!
    • 5
      Об
      Обективен гражданин
      9 -5
      01:34, 7 авг 2016
      За всяко нещо си има необходимо технологично време. Разбира се,че не може да се асфалтира веднага,тъй като след 1 седмица ще се слегне и ще пропадне новия асфалт и пак ще сте недоволни. Много добре го е обяснил управителят Тодор Марков. Ама то важното е да плюете,пък това,че не разбирате от тая материя,майната му.
    Последни новини