От х:

Днес в x:

Виртуална камера премахва изкривяванията при заснемане на автопортрети (видео)

Екип специалисти от Принстън, съвместно с Adobe Research и Google, създадоха виртуална камера, която коригира изкривяванията на перспективата при заснемането на автопортрети.

Много от фотографиите заснети с помощта на камерата на смартфона имат значителни визуални изкривявания. Често челото се оказва наклонено и скосено, а носът непропорционално голям. А когато човек се фотографира самостоятелно, тези изкривявания са още по-големи, понеже му е трудно да избере най-подходящия ракурс за фотографиране.

Ръководителят на този проект Охад Фрайд сподели, че тези проблеми могат да се решат с помощта на тяхната нова програма. Тя в началото създава триизмерен модел на главата, а след това от него двумерното изображениe, като с помощта на контролни точки е възможно да се коригира перспективата. Специалистът допълни, че след тази обработка, всеки заснет автопортрет изглежда като фотография, заснета от фотоапарат с портретен обектив.

С помощта на виртуалната камера е възможно да се зададе всякакво разстояние, от което уж е заснетo лицето. Учените казаха още, че от този параметър особено много зависи нашето възприемане на хората, заснети на фотографии. Лицата заснети от близко разстояние изглеждат опростени и мирни, а от далечно разстояние - умни, силни и привлекателни

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини