От х:

Днес в x:

Apple ще дава до 200 хил. долара награда за открит проблем в софтуера ѝ

Apple ще дава до 200 хил. долара награда на програмисти, които открият уязвимости в софтуера ѝ. Компанията ще започне нова програма за откриване на уязвимости в софтуерните ѝ продукти, като ще има големи възнаграждения, но при определени условия, съобщава онлайн изданието The Verge.

Програмата ще започне през септември т.г. Първоначално достъп до нея ще имат само избрани и поканени от Apple специалисти. Компанията обещава, че с течение на времето тя ще става все по-отворена.

Като аргумент за решението си казва, че иска първоначално да работи с доверени специалисти и да си спести огромен наплив на заявки, които ще пречат на работата ѝ. Освен това иска да направи така, че всеки участник в програмата да получава навременна и подходяща подкрепа от компанията. Все пак, ако някой специалист, който не е част от програмата, открие значим проблем в сигурността, той ще бъде поканен.

Размерът на наградите ще варира според значимостта на съответния проблем и неговата сложност. Те са разделени на няколко категории. Най-големите награди, до 200 хил. долара, ще са за открития в най-базовия и ключов софтуер, който осъществява връзката с хардуера.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини