От х:

Днес в x:

Автобусите между Хасково и Димитровград- на 15, 20 и 30 минути

Областната комисия по транспорт, която председателства заместник-губернаторът Валентин Ангелов промени разписанията на маршрутите по автобусната линия между Хасково и Димитровград.

Идеята за промените е общественият транспорт между двата града да отговаря на статистиката от последните години на пътникопотока, който използва автобусния превоз между двата града.

Целта на промяната на разписанието е в пиковите часове транспортът да е по-интензивен. Предложението е 6,00 до 18,00 часа автобусите между двата града да се движат на 15 минути, от 18,00 до 19,00 часа-рейсовете да пътуват на 20 минути, а от след това до последния курс, който е в 22,30 часа-да са на половин час.

Всеки ден между областния център Хасково и втория по големина град в региона -Димитровград се правят 59 курса.

Решението за промяна на маршрутните разписания от днешното заседание на Областната транспортна комисия влиза в сила след като бъде разписано от областния управител Станислав Дечев.

От Комисията се надяват, че с промените ще се затапи сивия сектор в превоза между двата сграда и ще се разреши проблемът с т.нар. нелегални таксита.

На заседанието беше взето решение и за промяна в разписанието на автобусна линия Велико Търново- Крумовград. По предложение на Областна администрация на Кърджали автобусът от и за Велико Търново вече ще спира и в Хасково. До сега на територията на Хасковска област по тази линия спирка е имало само в Димитровград.

Идеята бе приета единодушно от членовете на комисията. С нея на практика се отваря още една транспортна възможност за пътниците от Хасковска област към Северна България. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Ми
    Минувач
    26 -2
    15:19, 4 авг 2016
    кога ще сложите разсписания на тея спирки, само ги ремонтирахте и то само една част трябва да пребоядисате и металните спирки или да ги подмените с нови и да сложите информационни табла по спирките да знаят гражданите и гостите на града къде отиват реисовете и тролеите както и да сложите разсписания на всяка спирка и да сложите табла ,че спират и тролеи а не само автобуси
  • 2
    66
    66666
    11 -2
    15:50, 4 авг 2016
    "а от след това до последния курс" - аз съм само с първи клас.
  • 3
    Гр
    гражданин
    22 -2
    17:42, 4 авг 2016
    Само да попитам,кога комисията ,ще задължи превозвачите да отговарят на изискванията и да има климатици,понеже хората припадат буквално,недопустимо е в 21 век 2016 г. при 40 градуса температури в раздрънканите им автобуси,които всеки момент ,ще се разпаднат на пътя да няма климатик.Опасно е за пътниците и шофьора,който се дави в собствената си пот и тежко дишане всеки момент може да припадне и да се получи катастрофа.
    • Ди
      ДИМИТРОВГРАДЧАНИН
      15 -1
      00:43, 5 авг 2016
      Абсолютно съгласен съм ,като нямат климатици да не заемат линията ,а да предоставят на превозвачи,които спазват всички изисквания за безопасност на пътниците и шофьорите ,не може да взимаш 2 лева и да изтезаваш човека 15 минути на 50 градуса ,бях свидетел как жена едва не припадна след,като беше оперирана,защо никой не ги следи тези неща да не говорим за разбитите им автобуси ,моля ви се в 2016 г. сме ,дори незнам как минават технически преглед бусчета от 78-ма година......................идиощина
  • 4
    Го
    Гостенин
    19 -1
    17:48, 4 авг 2016
    качих се на тролея и вътре бе най-малко 35 градуса нито климатик нито разписание на спирките нито къде отива и кои номера спират
  • 5
    Ол
    Олег
    28 -1
    17:52, 4 авг 2016
    Изключително е тъпо толкова натоварена линия да функционира по този начин!
    Трябва да се създаде съвместно дружество между Община Хасково и Общ. Димитровград, да се вземе еврофинансиране и да се електифицира и по нея да се движат тролейбуси закупени с евросредства!
    Всеки голям град с такава граска линия (отговорен голям град) има тролейбусен транспорт и то при цена от 1 лв за билет! Нека да не са толкова големи мърльовци и да постъпят отговорно към хората! Много е страшно да се печелят пари в България от Общините.
    Проекта ще излезе изгоден едно заради еврофинаснирането и второ, защото за разлика от градския транспорт, който трябва да се движи в бус лента крайно вдясно тук поради извънградското каране може с общи стълбове между двете платна да се покрие разстоянието с контактна мрежа. Във Варна една тролейбусна линия е по 15-20 км и билета е по 1 лв.
  • 6
    Гр
    Гражданин
    11 -1
    18:48, 4 авг 2016
    Много добро предложение. Дано да се прочете от правилните хора и да се направи нещо!
    • Гр
      Гражданин
      2 0
      18:48, 4 авг 2016
      Коментара е отговор на Коментар 5
  • 7
    Гр
    Гражданин
    16 -1
    18:55, 4 авг 2016
    Началните спирки между Хасково и Димитровград не са толкова много. Ако целта е да няма нелегални таксита, то защо липсват проверки? Много често пътувам между двата града и нито веднъж не съм видяла представител на общинска полиция. Толкова ли е трудно да се направи подобно нещо?
  • 8
    Ha
    ha / до Олег /
    7 -2
    19:58, 4 авг 2016
    Ха, добро утро. Такава беше идеята от преди тридесет години. От Хасково та чак до Черноконево. И така за цяла България. Започнато беше строителството на АЕЦ Козлодуй. Ток на символична цена и в цяла България градския транспорт трябваше да бъде на електричество. Ама някои казаха на нази ток не ни трябва. И така. Сега пак така казват. А някои по умни пък казват, че до десет години всички коли по пътищата ще се зареждат с електричество. Ама някои пак казват на нас ток не ни трябва. Ще видим за пореден път колко сме били глупави.
    • Ол
      Олег
      3 0
      10:18, 5 авг 2016
      Да идеята беше от времето на Бай Тошо, но никой не е пристъпвал да я реализира. От страна на Димитровград бяха сложени стълбове по маршрутана 2-ката, а в Хасково пуснаха тролейбуси и сложиха стълбове до Астика!
      И понеже аз не живея в Димитровград от 20 години питам колко хора поискаха тролейбуси от кмета на ДИмитровград? Май никой! Защо?!
    • Ол
      Олег
      2 -2
      10:23, 5 авг 2016
      Освен това АЕЦ Козлодуй си има от много години и няма връзка с никакви тролейбуси. И сега са си изгодни тролейбусите при тези цени на тока и то защото:
      - При излизане на свободния пазар (от съответната фирма) получава по-ефтин ток и от едно семейство на регулирания пазар.
      - При 90% и повече КПД на един асинхгронен двигател с векторно управление няма как да получиш по-лоши резултати от ДВГ с 45% КПД на който в цента на горивото има и акциз и ДДС на цената с акциз.
      Освен това никой не пречи на една фирма, която има електротранспорт да си направи ВЕИ парк (соларни или ветро) и да си произвежда и самата тя.
  • 9
    Зн
    Знаете ли
    9 -1
    08:09, 5 авг 2016
    Вие знаете ли, че почти всички видове превозвачески фирми си плащат, за да минават колите им технически прегледи. Из града и пътищата се движат товарни камиони, претоварени, с неизправности, без спирачки - дори опитен шофьор не може да ги овладее. Колкото и да е добър шофьора на автобуса - като не е изправен всички пътници си отиват. Фирмите спестяват от поддържката - от маслото до изтритите гуми. Да си шофьор вече не е като едно време - това стана свръхрискова професия, заради "катафалката" която реално караш и защото всеки ден рискуваш живота си с неизправен превоз - било то камион, автобус, кола или такси. Все тая - някои хора пестят от всичко, не само от заплати. Не са виновни само високите скорости за всички катастрофи напоследък. Масово всички видове превозвачески фирми шмекеруват и рискуват животите не само на шофьорите си, но и на всички останали на пътя. ЗАЩОТО ДЪРЖАВА И РЕД НЯМА! НЯМА И НАКАЗАНИЯ!
  • 10
    Еж
    ежедневен пътник
    4 0
    16:11, 6 авг 2016
    Съгласен съм за високите температури в автобуса. Не се пущат климатици.Защо в Димитровград спирките са само на две места? Както в пазарни дни минават през старата автогара, не могат ли и през другите дни да минават регламентирано от там?
    • Ол
      Олег
      0 0
      09:34, 8 авг 2016
      Защото няма граждани, които да искат! Затова е така!
      Спойно и цената на билета би могла да е друга, и да не се обслужва от частни фирми, и да бъде ан две общини фирмата и да получи европари и да има хубави тролейбуси с мощни климатици, които да поддържат ниски цени заради ниските разходи на километър....
      Ама кой да го иска?!
  • 11
    Jo
    John
    2 0
    14:42, 8 авг 2016
    не е ли безумие автобус пълен с пътници да минава през гаража на фирмата за да зарежда гориво?!
Последни новини