От х:

Днес в x:

Изграждаме край „Булаир“ голям градски парк, летище Узунджово става карго и индустриална зона

    Хасково получи от държавата днес безвъзмездно пет имота на ул. „Булаир”с обща площ 57 дка и 3580 дка край с. Узунджово заедно с построените в тях сгради.

    С акта си кабинетът създава условия за реализация на плановете на местната власт за реализирането на инфраструктурни проекти.

    „Искахме ги, чакахме ги и накрая ги получихме“, коментира новите придобивки за общината кметът на Хасково Добри Беливанов.

    Градоначалникът обяви намеренията на имотите на „Булаир“, край паметника на 10-ти родопски полк да бъде изграден голям градски парк за отдих, свързан с монумента архитектурно. Започва оглед и на сградата, която се намира на придобитата територия, за да се види в какво положение е тя. Ако състоянието й позволява реконструкция, вероятно там ще бъде изграден музей.

    Идеята за изграждането на това място на парк, тръгна още по времето на Ирена Узунова, когато тя беше областен управител на Хасково.

    „Коментирали сме идеята за парк с експерти и действително мнението е, че Хасково има нужда от голям централен парк, от място за отдих, за игра на децата с различни атракции. След огледа ще преценим и какво би било най-доброто приложение на сградата наоколо“, коментира още Добри Беливанов.

    За терена, придобит край Узунджово, който е всъщност бившето летище с пистата и  прилежащите халета и сгради, започва разработването на кадастрален план.

    За развитието на тази територия местната администрация ще следва предварително начертания план - изграждане на индустриална зона и карго летище. Има запитвания и интерес от инвеститори, отбеляза Беливанов.

    Кметът посочи, че още през септември ще бъдат внесени за обсъждане и други идеи, въз основа на които община Хасково ще поиска прехвърлянето и на останалите военни имоти с отпаднала необходимост, като терените на бившите казарми край бул. "В. Левски", където има идея за изграждането на автогара и евентуално на спортен комплекс, който да се ползва от жителите на най-големия квартал в града “Орфей“.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (31)

    • 1
      Пе
      Петър
      54 -14
      12:54, 3 авг 2016
      Започна папането
      • Гр
        градинар
        22 -7
        15:08, 3 авг 2016
        Не умеят и да папат. В други градове отдавна забравиха едни дадени готови пари. Става дума за двете училища и детските градини. Некадърни, но верни като някогашните активни борци, мюхлюзи и кухи каки не могат с едни тържни документи да се справят! Успя единствено Ндежда - директор европейски проекти. Казват, макар много съкъ човек на узунджовския, успя да да заграби труда на Станева иго пробута на Консулов. Аферим!
    • 2
      Къ
      Късмет
      57 -5
      13:11, 3 авг 2016
      Меракът на Гошето друг ще го ръфа, така е в живота!
    • 3
      Ми
      мишкари
      43 -24
      13:23, 3 авг 2016
      "Идеята за изграждането на това място на парк, тръгна още по времето на Ирена Узунова" еееей хахахах много сте жалки бее, освен да палите друго някой ще направи ли в тоя град. Метете поне и поддържайте, ама и това не правите.
      • Ko
        koko
        34 -22
        13:31, 3 авг 2016
        жалко че не дават да се пускат снимки тука, ми вижте ги метат по цял ден хората бе , айде сега инсинуации не метяли.... що не идете да видите че терена около паметника зад ДНА е прясно окосен! Кога е било така при Георги Иванов??? Поне измислете нещо ново, все мръсен града къде?? що преди със шампуан ли го миеха същата фирма е по същия график чистят, засичам ги сутрин като ни вземат контейнерите
      • Гр
        градинар
        27 -5
        14:54, 3 авг 2016
        Идеята на Ирена Узунаова бе мемориален комплекс, демек гробище - най-тъжните места на света, на които съм бил. Дано този път се откажат от домораслите проектанти и привлекат свежи идеи. И като над всичко това грейне енергоспестяващото осветление, обещано от Делянчо ... да видите какъв град ще сме. Сега разбрах! Значи, затова в общината назначаваха толкова много "специални специалисти по специални проекти". Надето, с единствен език "димитровградски диалект" дори е директор по европейските проекти. Това се казва размах в работата!
      • По
        Порчо
        1 -3
        01:40, 4 авг 2016
        Идеята е на дуета Ран-Ъг. Цяла България да стане мемоариален комплекс , сиреч грпбище. И както виждате, успешно я реализираме.
    • 4
      Ko
      koko
      42 -25
      13:35, 3 авг 2016
      от яд забравих да кажа че сега ще се види какво може новата власт! И не ги дадоха имотите на бай ви Гошо щото се знаеше на кого ще ги продава, хич и не миселше да остават на общината. КОе папане да почне сега? Казал ви човека ще прави парк???? Какво да вземе от тоя пар коксвен разходи по изграждане и поддържка ? Единствено пак ще има обвинения, че не е изчистен ха на бас? То един двама ги пишете тия неща ама отпуска за вас няма ли? А Узунджово..има време да се види Иво Димов в Димитровград му трябваха 4 ходини да доведе инвеститор и да почне строеж към края на мандата омже и да се роди нещо полезно за Хасковлии-хич не чакайте утре да долетят едни самолети и да се почне! ВАжното е че новите управляващи на Хасково имат идея какво да направт и работят за реализацията й, и тази идея е много далеч от идеята "да прибера към къщи" която имаше бившия.
      • До
        До коко
        28 -9
        13:42, 3 авг 2016
        Коко, ти от яд ще си умреш и няма да разбереш, че в живота освен злоба има хубави неща.
        Но и нещо друго се набива на очи. Заглавието. Глаголът "Изграждаме", е показателен. Хасково.нет след като (съ)управляват чрез собственика си, е логично да искат и да "Изграждат". Като оставим амбициите на Росен за изграждане, идеята за парк на "Булаир" е чудесна. Дано и пари успеят да намерят в общината, защото засега само за намерения слушаме.
        Хубавите идеи и начинания трябва всички да ги подкрепяме, ако искаме градът ни да се развива.
    • 5
      Жи
      Жител
      33 -3
      13:46, 3 авг 2016
      Много се радвам, че тези казарми ще влезнат в употреба. Надявам се след като сте направили тези плано и да ги реализирате, защото вечерно време хората едвам се прибират... пълно е с кучета особено по улиците около поделението с паметника. Направете нещо и по този въпрос!
      • От
        От живеещите на Булаир
        5 0
        23:32, 3 авг 2016
        Време е да се направи нещо ! Пълно е с бездомни кучета и стана тоалетна за таксиджиите ! Сега като е 40 градуса нямате си напредстава как вони 😡
    • 6
      Мм
      ммм
      10 -2
      13:50, 3 авг 2016
      за двата които се знаеха казват а кои са другите три имота
    • 7
      Кр
      Крум
      21 -5
      13:54, 3 авг 2016
      супер, искаме голяма автогара и под нея голям градски парк, нека да има и велоалеи в него
    • 8
      Фе
      Фен на Новата Власт
      21 -18
      13:57, 3 авг 2016
      Напънала се планината и родила мишка, като всичко до момента.
    • 9
      Ab
      absurda
      37 -5
      14:11, 3 авг 2016
      Разликата от това да имаш идея или кажеш нещо, до това да го направиш и реализираш е огромна. Времето на изборите с голите обещания свърши, тогава им повярвахме и гласувахме за тях, а резултати да виждате ? Така че аз на казвания вече не вярвам, вярвам на очите си а за близо година освен голи обещания не съм видял нищо друго. Сори, ама да излизаш през ден и да казваш, че нещо ще се прави, пък да стоиш и бездействаш някак не върви. И за какви мащабни проекти говорят като не могат цяло лято да оправят една документация по заварения проект за реконструкцията на училищата Иван Рилски и Шандор Петьофи. Такъв смях и излагация няма никъде - вместо да се работи лятото като са празни училищата, се работи по документацията. А че от това ще страдат деца и родители не е важно, важното е идеи да има.
    • 10
      Cs
      Cscs
      19 -19
      14:25, 3 авг 2016
      Ей, прости мрънкала сте, това сте! Вече сигурни сте, че няма да стане.. сигурни сте че ако стане, ще има "лапане" .. сигурни сте, че новия кмет вече ви е преебал, и ви боли още преди да ви е влезнал. Жалки маймуни сте, и за съжаление даже не сте от хората на Иванов, то си личи те като пишат.
    • 11
      Пр
      ПРОЙКО
      27 -2
      14:27, 3 авг 2016
      Кмете помисли малко и за градски басейн, където децата ни да спортуват плуване и да отмарят в топлите дни
    • 12
      Бр
      браво
      16 -6
      14:36, 3 авг 2016
      Това за автогарата сме го гледали вече като филм от бившия проклет Феодал, беше на мястото на "ПЕНИ" маркета. Все хубави, като идеи, но като действия "обири" и безнаказаност. Вижте офисите в двора на училище Христо Смирненски, кучетата(това сме ние народа) си лаят, кервана се товари(за властта). Не вярвам. Е БРАВО.
    • 13
      Ку
      куркински
      7 -8
      14:58, 3 авг 2016
      ПРОЙКО иска басеин друг иска супермаркет трети автогара а ние зиганите искаме и за нас да се направи с ЖИЛЯЗО да можим да крадним от жилязото Ако кмета даде и самолета и оръдията ши разглобим да продавами
    • 14
      Бе
      беее
      28 -3
      15:22, 3 авг 2016
      Ей общински некадърници, прав е абсурда - вие на две училища изпразнени и готови за ремонт не можете да оправите документацията и да стартирате ремонта, искате от 0-та да изграждате нещо. Ами вие се оплетете в документални грешки поне сто пъти, пък докато нещо изградите може града съвсем да се изпразни. Защото лишавате децата на половината град от образование - и вместо да организирате бързо ремонтите, вие си делите един парички и си прехвърляте работа. Няма дълго да ви бъде, ако така продължавате. Лошото е, че и няма да бягаме на другаде. Пък нали - занете, от празни имоти и апартаменти, данъци не чакайте! От град без хора, които да потребяват и да вързват двата края на частния бизнес - приходи не чакайте. От институции напълнени само с шуробаджанаци и ваши хора - ефективност не чакайте. Та стигаме и до вашите заплати - без такава будали като нас - НЯМА ЗАПЛАТИ ЗА ВАС. Айде да видим още ще бавите ли ремонтите и дали изобщо ще местите децата! Ами ако взема бащичко да бъде запознат какво вършите тука! Дали ще му хареса.
    • 15
      За
      Загрижена
      22 -10
      15:25, 3 авг 2016
      Нов парк хубаво,само че готовия парк на Ямача зад Богородица защо го изоставихте.Нищо общо няма в сравнение с миналата година.Или защото е правен по времето на другия кмет го зарязахте.Парковете са на хората не на кмета.Поне се грижете за това което е направено без значение от кого.Досега само рушите и обещавате.С това ще ви запомним, за съжаление.
    • 16
      Фа
      Фанфари и шампанско!
      28 -2
      15:55, 3 авг 2016
      Този филм го гледаме 26 години. Държавата прехвърля на общините. Общините продават за жълти стотинки на "правилните фирми". "Правилните фирми" изпират едни пари. Пък после обири, пожари и т.н. За хората, които искат работа, доходи и да живеят в държавата си, остават пъстри балони, музика и заря и обещания по избори. Нищо ново под небето. Нито ще летим със самолети, нито ще пращаме колети по самолети. Най-добре е да ни разпръснат праха по родните места.
    • 17
      Ис
      Искате ли да се успокоим
      22 -11
      15:59, 3 авг 2016
      От изборите мина вече много време, така че биваше вече да ни е спаднала тепературата и да спрем да се възпаляваме. Един е беззаветно предан на Георги Иванов, друг на ГЕРБ. Хасково.нет намират за уместно да напомнят, че една идея е на Ирена Узунова, друг веднага се възпалява, сигурно щото навремето тя му е изяла закуската. Няма само черно и бяло, никой не е на 100% убав, или лош. Да пречупваме всичко през личности е крайно вредно и контрапродуктивно, демек- няма да ни доведе до никъде, щото зад хората с техните качества и недостатъци не виждаме възможностите и перспективите. За един всичко е папане. На друг му пречел глагола и евентуалните амбиции на Росен, трети отъждествява идеята за почит към войниците от Балканската война с гробище, четвърти виждал само обещания без резултати. Отзад напред- драги „Абсурда”, това, което става днес не е нищо друго освен реализирано обещание- общината да получи летището и военните имоти на Булаир, за да реализира някакви свои идеи. Разбира се това само точка 1, следват още много и далеч по- трудни, но е едно добро начало. За летището, разбира се ще бъде много- много трудно. Нужен е мощен, стратегически инвеститор, само че какво ще му предложим ние- образовани кадри, облекчени процедури, работеща икономика, която има нужда от летище ??? За парка на Булаир е по- лесно, само че хасковлии са родени критикари и мрънкала- местните проектанти били доморасли, щяло да има кучета, ужас. А пък че някой, бил той Росен, или друг, иска да се включи в изграждането на нещо- е в това наистина няма нищо, ама нищо лошо, тъкмо обратното.
      Изобщо, както казва един мой познат, който не е местен- Хасково е един много хубав град, който има един много голям проблем- в него живеят хасковлии. Та, драги хасковлии, престанете всичко да персонализирате, изхвърлете от главите си Георги, Добри, Делян, Ирена, Надежда, Росен и който и да било още. Опитайте се да видите хубавото и да се включите в изграждането.
    • 18
      Ya
      yanko Ivanov
      22 -5
      17:44, 3 авг 2016
      няма по-тъпо нещо от автогара на Орфей в циганската махала! Това е фамозна тъпотия
    • 19
      Cs
      cscs
      3 -1
      20:48, 3 авг 2016
      Eвала за поста - бих апелирал също към всеки да опита да намери това място в себе си, което знае що е подредба и градивност на първично ниво и да го прилага в живота си навсякъде. Не можеш да сгрешиш с това. Променете себе си за да промените другите, защото се предава.

      Наистина този манталитет, тази формирана психика да се фокусираме социално и в ЛИЧНОСТИТЕ на другите по абсолютни и крайни начини, все да се търси слабото и мръсното, провала, тези оценки които са и крайно осъдителни и безмислностни до никъде не ни докарват, а на България не и остава много време вече, разбирате ли? Ще сме нещо като първото племе в модерната история което общо взето се е самоунищожило.

      Ще се прочуем най-после, но ще е в учебниците по психо-патология през 2150-та или нещо такова. Човек не е само изцяло гнил и лош или изцяло добър, разберете го най-после, никой не е.

      Мамичката му, навън, извън мишата ни дупка, знаете ли че не ги ебе кой какъв е толкова много? И все пак са доста по-проницателни от Българина кой какъв е, нищо че са по-наивни!! Знаете ли, че не бият Петко преди да е счупил стомните а го оставят да се пробва да ги напълни с вода първо? Като ВСЕ имате лоши очаквания 100% ще обърнете света си на точно тези очаквания.
    • 20
      Се
      СЕЛЕНЖЕР
      2 0
      20:53, 3 авг 2016
      Тъпотии и простотии...не ми се коментира изобщо
      • Cs
        Cscs
        7 -3
        21:14, 3 авг 2016
        СЕЛЕНЖЪР, Хасково.нет ветеране, и на мен не ми се коментира вече, напълни се с оплаквачки.

        Беливанов сериозно пусни една лафка поне на седмицата по веднъж да даваш безплатни суджуци или чешмите в центъра да сменят от вода на бира на всеки час, че Българина му трябва нещо материалистично, конкретно и на момента, иначе ще те свалят преждевременно.
    • 21
      Чи
      читател
      14 -2
      21:16, 3 авг 2016
      Идеята за изграждане на автогара насред града или по-точно между блоковете около улиците "Дунав" и "В.Левски" не е разумна!!! Автогари се строят винаги в края на града. Защото една автогара е синоним на мръсен въздух и много шум! А и не се връзва със спортен комплекс. Не може при толкова изпарения от автобусите,наоколо да играят деца,да живеят хора и да се спортува, няма да може дори да се спи. Нека това място стане открит спортен комплекс за малки и големи или МОЛ.
    • 22
      Еж
      ежко
      13 0
      21:23, 3 авг 2016
      Ще повярвам,когато видя срокове и дати.Сега чакаме срокове и дати за саниране.Като гледам до изборите не се очакват такива.Другото е мижи да те лажем.
    • 23
      Ей
      Ей тарикат
      5 0
      08:53, 4 авг 2016
      Много хубава философия и по скоро надежда за позитивизъм. Но точно в този град и в тези времена, човек не може да опита нищо за да подобри и съгради! Лошото е, че хората са притиснати от недоимъка и когато стомаха ти напомня, че трябва да се яде - тази възвишена философия остава много, много назад. На бас, че вие двамата с тези постове имате финансови средства, да си посрещата спокойно ежедневните разходи и не си броите стотинките за хляб. За това не е редно да обвинявате всички останали в песимисъм и нищо правене. Няма как когато цялата ти енергия е впрегната в оцеляване да влагаш още във възвишена философия и да проявяваш ФАЛШИВА филантропия! Що се отнася до персонализирането - ние всички сред конкретни хора - работим, сблъскваме се и се борим точно срещу конкретни хора. Ядем тормоз всеки ден от конкретен шеф - най-често без причина! Чукаме си главите с некадърността и неотзивичивостта на конкретни хора по всякакви институции! Изнасяме на раменете си глупостта на конкретни управници! Ами тога как да мисилим мащабно. Да стискаш очите за реалността и да си повтаряш някакъв тъп девиз - "Всичко е розово, всичко ще се оправи, ще имам работа и храна, и някой ще цени труда ми! е пълна идиотщина! Дори да решиш да променяш нещо и да съграждаш - всеки ден се изправяш пред тези конкретни личности, които не са свикнали да слушат, да дават шанс на друго освен на тяхното собствено мнение. Колко да роботиш над себе си, когато един кокретни хора никога не биха се променили. Къде е баланса - едни да изнемогват, да гледат да вършат нещата по правилния начин, а други да ги натискат, унижават и да се подиграват с тях. Колко шамари трябва да удря живота, че да се научиш да подлагаш и двете бузи! А! Или за да оцелееш ЗА СЪЖАЛЕНИЕ - трябва да се научиш да биеш шамари. Това представлява ежедневния живот! Достатъчно лоши неща се случват, които даже не си представяме. Много трудно при това положение да си представиш на 100% само хубави неща!
    • 24
      Jo
      John
      3 0
      10:27, 4 авг 2016
      сега има кучета, тъпак, ако те мързи да четеш, иди се разходи, на 5 метра от окосената трева е...бунище с 3 метра трева, преди няколко години намериха гол труп, нещо да се чу от мвр, не!
    Последни новини