От х:

Днес в x:

Kickstarter - нови над 300 хил. работни места във всички сфери

Kickstarter е помогнал за създаването на над 300 хил. работни места по света, показва проучване на Университета на Пенсилвания. Популярната платформа за набиране на финансиране се използва от хиляди малки компании, като успешните проекти вече са създали множество работни места, съобщава онлайн изданието Engadget.

От тях 29 600 са на пълно работно време, а 283 хил. са на половин работен ден. Kickstarter е помогнал и за създаването на 8800 компании.

Проучването е базирано на 61 645 успешно финансирани проекта в Kickstarter за периода от 2009 г. до 2015 г. Общо за този период Kickstarter е генерирал 5.3 млрд. долара за реализирането на различните проекти, които търсят финансиране чрез платформата.

След успешното финансиране, проектите след това генерират средно по 2.46 долара приход отгоре на всеки дарен чрез платформата долар. Проучването включва и допитване до създаделите на успешните проекти. 37% от отговорилите казват, че проектите им са помогнали на техните кариери. 21% казват, че са увеличили приходите си благодарение на успешните кампании.

Kickstarter се използва финансиране на всякакви проекти. От разработки в сферата на изкуството, храни, промишлен дизайн и много технологии. Именно чрез Kickstarter започна съществуването на очилата за виртуална реалност Oculus Rift, като в последствие Facebook придоби Oculus за 2 млрд. долара. Умният часовник Pebble също започна съществуването си от Kickstarter и практически възроди тази продуктова категория.

Статистиката не е само положителна. Неуспешно финансираните проекти са повече от успешните - 196 240. Това е най-вече защото хората не са харесали идеите. Общо успешно финансирани са 109 662, но сред тях 1 на 10 не успява да се реализира дори и след това. Въпреки това популярността на Kickstarter не намалява и платформата продължава да бъде сред първите места, където много нови бизнеси и идеи проверяват дали има интерес към проектите им.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини