От х:

Днес в x:

Маджаровският пожар лумнал от печен патладжан

    Свиленградчанин е бил заловен за големия пожар край Маджарово, научи Haskovo.net. По информация на наши източници мъжът пекъл патладжан с внука си край Малки Воден, в резултат, на което огънят лумнал и се разраснал. Малко по-късно днес се очаква от Областната дирекция на МВР да дадат повече подробности около причината за стихията.

    Пожарът в община Маджарово обхвана територии в землищата на селата Малки Воден, Бориславци и Малко Брягово. Огънят се контролира и разрастването му е преустановено, а положението тази сутрин е спокойно, заяви областният управител Станислав Дечев, който е и началник на Областния кризисен щаб и днес е на мястото на пожара.

    Огнищата са ограничени, но съществуват опасения, че през деня с покачването на температурите могат отново да възникнат запалвания.

    Общо 8000 декара са засегнатите площи, като 2500 от тях широколистни гори по данни на служителите от лесничействата. 200 души са ангажирани пряко с ликвидирането на стихията. От тази сутрин работи специализирания верижен автомобил за проправяне на просеки. На място пристигнаха и 40 военни от специализираното звено за гасене на пожари към поделение 52 740 в Хасково. Около обяд хеликоптер отново ще облети района и ще се включи в гасенето. Категорично няма никаква опасност за околните населени места. Жителите им са спокойни, като превантивно огнеборски команди дежурят в подстъпите на Малко Брягово.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини