От х:

Днес в x:

Тридневен траур в Клокотница заради загиналите деца

Изображение 1 от 2

    Хасковското село Клокотница обяви тридневен траур, заради двете момичета, които бяха убити на място с мотопеда си от черното Ауди А6 по пътя през „Кенана” вчера.

    Знамето в селото е спуснато, каза кметът Евгений Трендафилов. Отложен е и сборът, който трябваше да се състои днес. Поканени  били гости и група музиканти, но заради трагедията празникът е отменен. „Съвестта не ми позволява да правя събор в Клокотница при положение, че има почернени семейства в село”, каза още Трендафилов.

    Зад волана на черното Ауди е бил 36-годишният Делян. Той се движил в посока от „Кенана” към международния път Е-80. Малко преди да стигне до главния път се е случила жестоката трагедия. Двете момичета на 15 и 16 г. са изхвърлени с мотопеда си при сблъсъка с колата на Делян. Те загинаха на място, а телата им бяха изхвърчели в гората, край пътя. Колата пък беше потрошена и беше навлязла в крайпътния банкет.

    Причината за инцидента все още не е ясна. Известно е, че шофьорът на Аудито е карал с несъобразена скорост, казаха от полицията.

    Погребението на момичетата ще е в неделя.  

    Ива Иванова  

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (31)

    • 1
      An
      anonim
      36 -2
      11:06, 30 юли 2016
      Някой знае ли как са имената на момичетата . Нека почиват в мир ! И да има справедливост един господ знае какво е станало
      • An
        anonimna
        32 -4
        12:01, 30 юли 2016
        Момичетата са Никол Щерева и Даяна Янакиева от Математическа гимназия.
        Да почиват в мир!
    • 2
      По
      Порчо
      88 -5
      12:33, 30 юли 2016
      Тествали са го за алкохол и наркотици, а за комплексарщина тествахте ли го? От много години съм шофьор и ми е направило впечатление, че болшинството които не спазват ЗДП, карат бързо и не се съобразяват с пътната обстановка са шофьори на Ауди, БМВ и Мерцедес. Това са хора, които иначе са гола вода, но купувайки от тези марки (най-често секънд хенд!) си мислят, че вече са хванали Господ за шлифера или за онова дето е под шлифера. И избиват комплекси, като въртят гуми, натискат рязко педалите за спирачки и газ и си мислят, че по този начин, защото нямат друг, ще покажат колко са велики. Жалко е, че покрай тези комплексари страдат и други хора. Не че тези девойчета са невинни, защото да караш без право на това, без каска и също не спазвайки ЗДП също не е кой знае какъв героизъм, но в случая просто късмета ги е загърбил.
    • 3
      An
      anonimen
      48 -10
      12:36, 30 юли 2016
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • At
        AT&T
        12 -4
        13:11, 31 юли 2016
        Двете прекрасни деца се погубиха сами с любезната подкрепа на родителите им.
    • 4
      Di
      Dimmu
      20 -5
      13:09, 30 юли 2016
      Къде му е регистрационния номер на тая мърша?
    • 5
      До
      до anonimen
      28 -21
      13:40, 30 юли 2016
      Не проклинай, че когато най-малко очакваш, може нещо подобно да ти се стовари на главата! И те и той имат вина, така, че не прехвърляйте цялата си болка и яд на момчето, само за това, че е останал жив! Да почиват в мир момичетата, а на близките и приятелите - съболезнования!
    • 6
      Зз
      ЗЗЗ
      21 -5
      14:15, 30 юли 2016
      Ами сега най-много да го вкарат за 3-4 год. В затвора и после пак да си кара следващото ауди,а пък момичетата да лежат под земята.ама то в българия един човешки живот толкова е ценен.изнасилвания,кражби,убийства,катастрофи накрая някак всички са невинни,някой ако почне да трепи всеки срещнат сигурно пак ще излезе невинен накрая.този път колко ще струват 2 живота 3,4,5 години или нищо? :))
    • 7
      Ri
      RIP
      43 -7
      14:29, 30 юли 2016
      Нека почиват в мир двете момичета! Единствено шофьора на Аудито е виновен, тъй като е карал с несъобразена скорост. Едно е да те ударят с 200км/h, друго е да те ударят с 70км/h. Ако беше карал нормално, щяха да се разминат спокойно на пътя и нямаше да се стигне до тази трагична ситуация. Много по-трудно и бавно се реагира, когато скоростта е голяма. А за момичетата, може да са в нарушение, но то е в много по-ниска степен. Ами ако беше ударил пешеходци? Те каква вина щяха да имат?
      • Аб
        абв
        11 -25
        15:15, 30 юли 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 8
      Фе
      Фея
      23 -4
      16:21, 30 юли 2016
      Докато не почне нашата "правораздавателна" система да раздава адекватно правосъдие, ще има още такива случаи. Съболезнования на семействата на двете загинали момичета!
    • 9
      Ру
      руснака
      36 -14
      17:59, 30 юли 2016
      Кмета Евгени чалъма да не се пъни, ами що не гие спрял като е знаел че редовно карат мотора в селото,как са стигнали по главния път до мястото на гибелта си ,къде са били родителите им когато са знаели че двете девойки отпътуват за хасково,защо нямат каски,защо нямат книжки,но имат мотор и половина село са ги виждали да го карат.
      а са били казвате ОТЛИЧНИЧКИ ,ОТЛИЧНИКА МИСЛИ СГЛАВАТА СИ, А НЕ С ОНАЯ СИ РАБОТА.
      трагедията става в късния следобед,когато
      Да виновен е тоя с АУДИ то той екарал бясно,докато е жив и ако има съвест ще съжалява.
      а кмета евгени трендафилов само с чалъми и стойки преживява
      ДА ГИ БЕ СПРЯЛ ГАЛОША евгени но и тоя тъпак няма съвест.
      • Ма
        мами
        20 -10
        22:06, 30 юли 2016
        и как да ги спре кмета?Той да не им е родител ?Истината е, че много задоволяваме прищявките на децата.Те се мислят за големи и искат,а ние уж по-отговорните ,техните родители купуваме.Аз в моето детство , на тяхните години карах колело.Не е нормално на тази възраст да карат извън населено място.Мисля,че вина имаме всички с начина ни на мислене.Когато стане беля ,вина имат всички,и момчето,карало с висока скорост и родителите и децата нямайки опит,каски да са там,и законите ни .


    • 10
      На
      наблюдател
      18 -10
      19:58, 30 юли 2016
      Евгени няма вина и да не е катаджия или полицай да им иска каски и проверка за книжка. Там е работата че нужните органи не си гледат работата. На местото на девойчета можеха да бъде всеки друг. Стечение на обстоятелствата. И сега на тоя "пишман дрифтер" в затвора ще го хрантутят от нашите данъци. И дано си намери добри съкилийници.
    • 11
      Pa
      Paloma
      26 -4
      22:12, 30 юли 2016
      Два прекършени млади живота.За един миг ,за да може един глупав човек да показва гъзарията си.Хорааа всеки ден на пътя загиват млади хора и всеки един може да бъде на тяхно място.Докога????Защото в Хасково е пълно с комплексирани шофьори,които си мислят че на пътя са само те.Бог да ги прости милите.
    • 12
      Фи
      Фитипалди Ганьов
      22 -7
      22:58, 30 юли 2016
      Защо тук никой не споменава основният виновник- кифлата до шофьора?! Нали е можела да го накара да намали скоростта, която застрашава и нейния живот? САМО С ЕДНО "-Спри, слизам!"
    • 13
      ..
      ....
      30 -2
      23:10, 30 юли 2016
      Две прекрасни деца изчезнаха завинаги! Вече са звездички! Мир на праха им!
    • 14
      Не
      нема такова животно
      21 -9
      02:15, 31 юли 2016
      Защо никой не коментира тепегьозките физиономии на шофьора-убиец и кифлата с него? Убил две момичета с простотията си, а дори глава не е свел в знак на покаяние - за сълзи нямаме претенции. Дано Темида не се окаже отново сляпа и глуха, въпреки, че вече нищо не може да върне живота на тези умни деца, които са имали малшанса да се засекът на пътя с поредния простак с маркова таратайка, която развива скорост хилядократно по-бърза от мисълта му, ако я има изобщо в кухата му кратуна . Още по-страшно е, че той и подобни нему таксиметрови шофьори разполагат с животите на своите клиенти. Същия като него ********* погуби живота на млада жена с таксито си и Темида го намери за невинен. ДОКОГА??? Трудно е да изречеш: мир на душите на момичетата, защото не може да има мир при тази война по пътищата ни, поведена от малоумниците с бързи коли. НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАБРАНИ ВНОСЪТ И ВЪОБЩЕ ПРИТЕЖАНИЕТО НА МОЩНИ И БЪРЗИ КОЛИ-УБИЙЦИ????????
    • 15
      Ам
      аман
      17 -2
      08:31, 31 юли 2016
      Много жалко за децата.
      Още по-жалко е, че темида клечи винаги при вида на пари
    • 16
      Та
      Така мисля
      16 -1
      09:12, 31 юли 2016
      Всички ние сме виновни косвено. В един момент косвеното става за някого пряко. Ние сме обществото - на родители, ученици, управници - част от една все по-гнила система от липса на правила, отговорност и наказания. Чета обвинения - към шофьора, към децата, към родителите... Ако караха велосипеди, резултатът вероятно щеше да е същият. Кой е виновен - всичко е свършило. Статистиката на убитите за месец на пътя в областта е шокираща. Нямаме нужда от атентати, ние си ги правим. Защото ВСИЧКИ СМЕ отговорни за опазване на животи.
    • 17
      По
      Порчо1
      19 0
      10:15, 31 юли 2016
      Така е! Ние смр виновни! Но защото така възпитаваме децата си. В дух на безотговорност.и слободия. Колко от нас са правили опит да направят забележка на някой млад човек вършещ поразии? И какво следва да чуеш, ако не бъдеш направо набит. Т.нар.. демокрация унищожи уважението към труда, достойнството и честта на другия. Затова такива новини ще четем все по-често.
    • 18
      Пр
      просто - човек
      9 -1
      11:31, 31 юли 2016
      Т.н. демокрация не е господ, който решава как да живеем. Хора, някои от всички нас го правят, защото им го позволяваме. А основния проблем на времето ни е че истинските стойности като почтеност, образованост, култура, добро възпитание, дисциплинираност и още много неща бяха сринати и подменени с чалга култура, чалга мислене, при които единствен критерий за стойност на личността са парите в банковата сметка, колата, която се кара, парцалките, телефона и т.н. "Пари ми дай-акъл не ми требе" е основно мото на властващата простащина. Но тя тръгва не от семействата, с които обичат да си измиват ръцете, а от училищата и медийната среда - там е заровено кучето и оттам трябва да се започне изриването на тоновете боклуци.
      • Мн
        Много тъжно
        13 0
        13:34, 31 юли 2016
        Значи из това, че една тухла не е здрава е виновна боята с която боядисана? Няма такова нещо! Семейството е (беше) основната градивна единица на обществото. Каквото родителите предадат на децата си и както ги научат да възприемат света, така ще се предаде на поколенията. Забързаните родители на демокрацията косвено или пряко показаха на децата си грешен модел, едни от алчност, други от безизходица и убити от работа. Средата променя родителите, а не децата. Конкретната трагедия е само повод за коментара. В крайна сметка всичко е и една лоша случйност, защото много хора там си позволяват рисково шофиране, но съдбата е осъдила само този и родителите на двете момиченца.
    • 19
      Ни
      Николай
      14 0
      14:43, 31 юли 2016
      Целия град бръмчат скутерчета и мотопеди които ги карат хлапета на около 13-15г, без каски и регистрации. Питам къде е контрола от родителите и полицията. Аз живея на "Червена стена" и ако искате ми вярвайте денонощно минават група от подобни хлапета с мотопеди и такъв шум вдигат че нямам думи. Тези моторисчета живеят в квартала. Нека се вземат някакви мерки!
      • Аб
        абв
        3 -2
        15:02, 31 юли 2016
        Ники, ти колко пъти се обади на 112 за тези случаи?
    • 20
      Ба
      бай петър залгата
      15 0
      15:48, 31 юли 2016
      Николайчик много хубаво го пишеш този сценарий за моторетките ама кой да го изпълни не казваш Моят съсед -полицай хвана няколко такива мамини синчета взе им документите но на другия ден им ги ВЪРНА ЧЕ и ИМ СЕ ИЗВИНЯВАШЕ даже пред наглите погледи на РОДИТЕЛИТЕ Нека се избиват тия говеда ---беше неговият коментар след случая каза той
      • Аб
        абв
        4 -1
        16:34, 31 юли 2016
        До паметника на Богородица е същата ужасия от лапета с моторетки,звъним на 112,доакато дойде патрул мина час,децата си обикалят пез оранжевия мост в чобан махле и пак на парка,луд късмет да ги стигне патрулка .
    • 21
      Ск
      Скапана държава
      5 0
      17:23, 31 юли 2016
      Така се получава в тая скапана държава - разни пичлемета и мамини синчета обикалят и фучат из града с мощни мотори и коли. Нарушават правилата както си искат и никой "копче" не може да им каже! Защото зад гърба са им паричките на мама и тати, които са силните на деня - не само полицаите ще им се извиняват, ами и следващият път ще трябва да им козируват! Това е диктатурата на разглезените боташчета, синчета на прости селянки и чалгаджийки, които в болните си амбиции не само че са загърбили собствената си колтура и възпитание, ами и предават това на децата си. Няма да има оправия, докато града не се изчисти от такива боклуци. Само нека да помнят тези новобогаташи, че никой не е застрахован от такива трагедии. Кой ще обвинят тогава силните на деня! Парите си, безхаберието си или отново невинните жертви на пътя!
    • 22
      Ni
      Night Rider
      5 -10
      17:32, 31 юли 2016
      Бог да ги прости момичетата! Но всички вие съдни... Виж коментара
    • 23
      An
      Anonimnata
      7 0
      12:55, 1 авг 2016
      Имената на момичетата са Даяна Янакиева и Никол Щерева.
      Отидоха си ! На никого не казаха нищо !
      Като звезди безмълвно паднали в нощта !
      Остана само светлата ви диря,
      да свети в нашите сърца !
    • 24
      Ан
      Анонимната
      1 0
      20:11, 2 авг 2016
      И децата имат вина че са неправоспособни да карат мотопед и че самият мотопед не е регистриран. Мотопед се кара на 18 години. Жалко за тези деца. Това са най-хубавите години в живота им. А онзи глупак как ще кара толкова бързо това да не е състезание?! Само че и като съберем тяхната скорост с неговата ехеее...то за това аудито е набутано почти в гората. Бог да ги прости. А онзи глупак да отиде в ада.
    Последни новини