От х:

Днес в x:

Как да удължим живота на дънките

Не съществува такова нещо като перфектен и завършен гардероб, ако в него няма поне няколко чифта страхотни дънки.

Тъй като знаем, че грижата за денима може да бъде нож с две остриета, решихме да ви представим няколко безотказно работещи трика.

Още по темата

Първото правило е, че не трябва да ги перете често, но когато го правите – трябва да е правилно.

От бели до скини модел, ето съветите, които ще ви помогнат да осигурите дълъг живот на своите дънки и красива визия за вас самите.

1. Трик за запазване на формата

За да предотвратите разтягане или промяна в модела, закопчайте копчетата и вдигнете ципа преди да ги сложите в пералнята. Ако дънките са ви твърде тесни и искате да се разширят малко, оставете ги да изсъхнат на въздух след пране и минете с ютия или сешоар след това.

Когато съхранявате дънките, не ги поставяйте близо едни до други, защото колкото и да ви е странно, имат нужда от място за „дишане“.

2. Трик за запазване на цвета

Колкото по-малко и рядко дънките ви имат досег с вода, толкова по-дълготраен ще бъде цветът им. Когато перете деним, задължително го обърнете на обратно, използвайте студена вода и омекотител.

Оставете ги да изсъхнат на свеж въздух или в сушилня на много ниска температура за няколко минути. Дори и за бели дънки, най-добре е да следвате същия режим, като там можете да си позволите гореща вода, за да се отървете от петна.

3. Трик за запазване на свежестта

Можете да поддържате дънките си свежи, ако добавите малко количество сода за хляб в пералнята, но между изплакванията. Отървете се от всякакви миризми като оставите дънките в банята, докато се къпете.

Парата ще ги освежи, без да навреди на формата и цвета им. За експериментаторите – можете да ги оставите във фризера в плик за няколко дни, защото това ще свърши същата работа.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини