От х:

Днес в x:

Паспортите на близо 50 000 турци са отнети

Изображение 1 от 2

    Паспортите за задгранични пътувания на близо 50 хиляди турски граждани са били отнети, съобщи вътрешният министър Ефкан Ала, цитиран от "Ройтерс".

    Пред държавната телевизия TRT Haber той добави, че задържаните след опита за преврат на 15 юли вече надминава 18 000 души. За 9677 от тях има издадена формална заповед за арест и предстои да бъдат изправени пред съда.

    За хиляди отнети задгранични паспорти съобщиха медиите още преди седмица, когато броят на отстранените бюджетни служители надхвърли 50 000 души.

    За турците въпросът има особено значение в момента, тъй като между 9 и 14 септември е годишното поклонение на мюсюлманите в Мека. В дните след метежа бяха отменени всички отпуски и командировките в чужбина за около 3 милиона държавни служители. На онези, които се намираха зад граница, бе наредено да се завърнат възможно най-бързо.

    Според източници на държавната Анадолска агенция ще се направи изключение за онези, които не са временно отстранени във връзка с разследването на бунта, и които могат да предоставят разрешение от началниците си да отидат на хадж.

    Източник: dnevnik.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини