От х:

Днес в x:

Психиатри поемат двойния убиец Кристиян Гочев

Психическото състояние на 28-годишния Кристиян Гочев не е добро, той е неориентиран и не може да даде логични обяснения. Психиатри ще преценят състоянието му.

Това съобщи пред журналисти директорът на СДВР Младен Маринов, цитиран от БТА и "Фокус".

Младият мъж бе обявен за издирване, след като вчера в семейния апартамент в столичния квартал "Хаджи Димитър" бяха намерени телата на майка му и дядо му.
От полицията съобщиха, че двойното убийство е извършено по изключително жесток начин, като единствен заподозран е Гочев, който енаркозависим и страда от параноидна шизофрения. Затова, докато течеше издирването, от МВР предупредиха, че вероятно носи хладно оръжие и може да бъде опасен. 

Около обяд жители на Локорско забелязали чисто голия Кристиян Гочев да върви в градинка в центъра на селото. По тялото му имало множество драскотини и той бил във видимо неадекватно състояние. Поискал вода и цигара. Хората му дали и кърпа, с която да се загърне и извикали полиция, съобщи bTV.

Според жителите на Локорско, Кристиян Гочев е дошъл по реката откъм гориста местност. Вероятно там е прекарал поне последното денонощие. 

При пристигането на униформените и последвалото задържане, Гочев не е оказал съпротива. Младият мъж изглеждал спокоен, като първият му въпрос към полицаите бил какво се е случило. 

Видимо е здрав, но психологическото му състояние не е добро. Задържаният не съдейства и не може да се води нормален разговор с него. Поне това показва пред нас и затова сме викнали специалисти психиатри, за да преценят до каква степен е реално това негово поведение“, обясни директорът на СДВР. 

По думите на Маринов, след прегледа, психиатрите ще преценят какво е състоянието му и в какво точно лечебно заведение да бъде настанен. 

Предстои да се направят и съответните експертизи, за да се докаже съпричастността на 28-годишния мъж към двойното убийство. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини