От х:

Днес в x:

Безжично зарядно, смартфонът левитира

Чрез сайта за потребителско инвестиране KickStarter се събират финансови средства за започване производството на безжичното зарядно устройство OvRcharge, което не само зарежда смартфоните, но и ги удържа във въздуха.

По-разпространите модели смартфони трябва да бъдат поставени в специален калъф, а към устройствата с нестандартни размери могат да бъдат закрепвани постоянни магнити, произвеждани от трети производители с помощта на които се постига същия ефект.

OvRcharge поддържа мобилни устройство с тегло до 600 грама, а това позволява зареждането не само на смартфони, а и на таблети. Но скоростта на зареждане ще бъде ниска. Базовият модел на OvRcharge може да отдава 500 mA заряден ток, а модификацията Ultra - до 700 мА.

По време на зареждането смартфонът не само плува във въздуха, но и бавно се върти. Би било доста добре, ако след края на зареждането въртенето спре, но тази възможност засега не се предвижда.

Към настоящия момент са събрани $17 886 от поисканата инвестиция в размер на $40 000. До края на кампанията остават още 20 дни, а зарядното устройство OvRcharge може да бъде поръчано при цена $200, която зависи от модификацията на зарядното и от това, колко потребителя ще поддържат проекта OvRcharge.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини