От х:

Днес в x:

Министър Ненчев изпрати хасковски военни по граничната бразда с Турция

    Специално подготвената за охрана по границата Мобилна група от Военното формирование 52740 в Хасково от днес поема дежурство по границата с Турция. Заповедта на военния министър Николай Ненчев е с днешна дата, уточни заместник-командирът по логистичното осигуряване на хасковското военно формирование майор Петър Рабаджиев.

    Създаденият със заповед на военния министър Николай Ненчев преди няколко месеца Мобил за подпомагане на МВР при прикритие на държавната граница в поделението е минал специално обучение, военните са държали и изпит след него.

    Засега заповедта за дежурствата е разписана за две седмици, но е с опция за удължаване. „Тази сутрин  потеглихме от Хасково за дежурството на границата с Турция и вече военните са настанени в Свиленград“, посочи майор Рабаджиев. Мобилът поема дежурство още от тази вечер. Хасковските военни ще са в съвместни патрули със служители на Граничното полицейско управление в Свиленград. 

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бъ
      Бъж Вълю
      3 -1
      19:02, 29 юли 2016
      Ненчев пак е сбъркал посаката праща войската на ЮГ Плевнелиев отдавна тръби че трябва да стягаме опинците и марш към РУСИЯ със саби ножове чифтета но към РУСИЯ съпроводени от песента ----Велик е нашия войник----- беше велик някога

    Още новини

    Последни новини