От х:

Днес в x:

МВР: Лекувахме атентатора от Ансбах от вирусна инфекция

МВР отрече да е упражнявано полицейско насилие над сириеца Мохамед Далил. Писмо, в което атентаторът от германския град Ансбах се оплаква, че е пребит от полицията в България и държан два месеца в единична килия, бе цитирано от немски медии. 

Сириецът пише още, че не е получил медицинска помощ, от каквато имал нужда. От МВР съобщиха, че сирийският гражданин е задържан на 19.07.2013 г. при нелегално влизане в страната ни. Същия ден е настанен в Специализиран дом за настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“-МВР. Съобразно стандартната процедура му е извършен незабавен преглед от дежурния медик, при който не са констатирани здравословни отклонения. По време на престоя си в специализирания дом чуждият гражданин не е подавал жалба за каквото и да е упражнено полицейско насилие. Лекуван е от остра вирусна инфекция с поставена диагноза и изписано медикаментозно лечение. 

От проведените беседи е изяснено, че иска закрила в България поради страх от войната в Сирия, показал е белезите си по краката, получени от шрапнели.

На 29 юли 2013 г., чужденецът е подал молба до ДАБ. На 27.08.2013 г. той е предаден на регистрационно-приемателен център в София. Преди това отново му е извършен медицински преглед, при който не са констатирани здравословни проблеми и оплаквания.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини