От х:

Днес в x:

Взимат оръжието на адвокат, обвинен в закана за убийство

Да бъде иззет пистолет и 50 бойни патрона от хасковския адвокат Светослав Михайлов. Това разпореди прокуратурата, след като юристът бе привлечен като обвиняем за закана за убийство на журналиста Тодор Кръшков. Постановлението на магистратите пристигна днес. То гласи, че оръжието - „Щаер”, на бившия полицай и настоящ адвокат от колегията в Хасково, трябва да попадне в служба КОС на РУП.
Разследването е под ръководството на Димитър Чорбаджиев - районен прокурор на Ивайловград. Папката с делото попадна там след като хасковските държавни обвинители си дадоха отвод.
Разследването се точи почти две години. Случаят е от есента на 2014-а, а поводът – публикация в в сайта от началото на с.г. В публикацията се разказва за сирийски бежанец. Той се оплаква, че е бил изнудван от адвокат Светослав Михайлов. В материала е цитирано и мнението на юриста, който е бивш полицай. След публикацията Михайлов не е имал никакви претенции към статията, чийто автор е починалият преди месец журналист Георги Христов.
10 месеца след тази публикация, през ноември 2014 Михайлов започва да сипе заплахи и закани срещу журналисти от Haskovo.net и телевизия eTV, включително за убийство. Исканията му са да се заличат определени коментари под статията, които по-късно ескалират в настояване да се заличи целият материал, защото "иначе ще се лее кръв, ще троша ръце и крака".

Срещу адвокат Михайлов се води и разследване, също за заплахи и обиди, срещу друга журналистка от Хасково. То все още не е приключило.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини