От х:

Днес в x:

АРИРИ Кърджали подпомага диалога между местните власти и частния сектор

През последните седем – осем години със съдействието на Агенция за регионално икономическо развитие и инвестиции /АРИРИ / Кърджали в микро, малки и средни предприятия ежегодно влизат между 1 и 3 млн.лв. безвъзмездна помощ под формата на машини, оборудване, технологии и управление. Това съобщи управителят на организацията Румен Генов. По думите му от 1998 г. периметърът на дейността непрекъснато се разширява. Днес АРИРИ е позната не само област Кърджали, но и в Южен централен район и цялата страна.

През изминалия период повече от 150 кърджалийски фирми са получавали услуги от АРИРИ, а 100 от тях по няколко пъти. Генов посочи като добър пример фирма „Омелия", която започва да получа консултации от 2006 г. чрез Бизнесинкубатора в Мадан.Тогава тя има 80 работни места, в момента-над 400 и вече изпълнява втори проект по ОП „Иновации и конкуретнноспособност". Така предприятието се оформя като един от 5- те големи работодатели в област Смолян.

Агенция за регионално икономическо развитие и инвестиции е неправителствена организация с нестопанска цел. „Целта ни е да насърчаваме предприемаческия дух. Предоставяме консултантски услуги на малки и средни предприятия и работим за диалога между местните власти и частния сектор", коментира още управителят на АРИРИ Кърджали Румен Генов.

Източник: standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини