От х:

Днес в x:

Организират двустранни бизнес- изложения в Хасково и Комотини

Областният управител на Хасково Станислав Дечев прие днес заместник-управителя на гръцката област Родопи Христос Метиос. В разговорите участваха заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов, заместник кметът на община Хасково Велин Балкански, Катерина Йоаниду – член на общинската управа на Комотини и представители на област Родопи. Делегацията е в Хасково по покана на председателя на ХТПП Янчо Янев.

Презентация и покана за участие в традиционното бизнес-изложение в Комотини бе конкретната цел на посещението на гръцката делегация. Заместник-областният управител на Родопи Христос Метиос обясни, че форумът е възстановен миналата година. Регистриран е сериозен интерес от страна на гръцки и турски фирми. Сега домакините от Комотини канят и български, в частност хасковски фирми да се включат в изложението от 3 до 5 ноември 2016г.

Областният управител на Хасково предложи да се организират съвместни двустранни бизнес- изложения в Хасково и Комотини. Станислав Дечев предложи през септември да се проведе работна среща, на която да се уточнят датите за провеждането на съвместните базари. Първият да бъде под формата на Коледен базар в Хасково, а следващият- като Великденски базар в Комотини. Председателят на ХТПП Янчо Янев приветства идеята и предложи тези базари да станат традиционни и да се провеждат под егидата на областните управи на Хасково и Комотини. Основен акцент ще бъдат фирмите от двата региона, техните традиционни производства и продукция.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Ненчо
    14 -5
    14:43, 27 юли 2016
    Айде стига бе, наистина ли????? Изложения или излагации?
Последни новини