От х:

Днес в x:

ТЕПКО официално поиска да се махнат покемоните от АЕЦ Фукушима

Японската електрокомпания Tokyo Electric Power (TEPCO) официално помоли създателите на играта Pokemon GO да махне джобните чудовища от територията на АЕЦ Фукушима 1 и 2, както и от АЕЦ Касивадзаки-Карива. 

TEPCO е открила поне един от персонажите в играта на територията на своите атомни обекти. От съображения за сигурност компанията не казва къде именно е намерено джобното чудовище. 

Междувременно работещите в атомните електроцентрали са били приканени да не играят Pokemon GO на работните си места.

След излизането на играта, японският Национален център за кибербезопасност и предотвратяване на инциденти към кабинета на министрите призова местното население да подхожда с повишено внимание към лова на чудовища, пише РИА Новости. Хората бяха предупредени, например, да не играят вървейки, особено близо до ЖП линии, и докато карат кола или велосипед. 

В родината на покемоните (Pocket Monster — джобно чудовище) - Япония, приложението стана достъпно за сваляне на 22 юли, докато покемон-манията се вихри в другите страни от 6 юли.

Играчите на Pokemon GO ловуват виртуални покемони, като използват покебол. Заловените чудовища подлежат на обучение, след което могат да бъдат използвани в битки с други играчи за определени точки.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини