От х:

Днес в x:

Ердоган обвини ЕС, че не изпълнява обещанията си към Турция

Европейският съюз не изпълнява обещанията си за финансова помощ за сирийските бежанци. Турция обаче ще изпълни своите, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Ройтерс. 

ЕС обеща три милиарда долара, но досега отпусна символична помощ от един-два милиона, заяви Ердоган в интервю за германска телевизия. Според него Турция е похарчила 12 милиарда долара, за да помогне на бежанците от войната в Сирия.

През март ЕС се споразумя с Турция страната да не допуска мигранти в Гърция и да помага на сирийските бежанци на нейна територия, като срещу това ЕС поднови преговорите с Анкара за присъединяване, премахне визите за турски граждани и окаже на Турция финансова помощ за бежанците.

Турският народ иска да бъде възстановено смъртното наказание и управляващите трябва да се вслушат в него, заяви още президентът Ердоган.

Вчера председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че ако Турция възстанови смъртното наказание, процесът за присъединяването й към ЕС незабавно ще бъде прекратен. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини