От х:

Днес в x:

Баровски жилищен комплекс на 50 дка издигат в Кенана (обновена)

    Няколко хасковски бизнесмени започнаха разчистване на огромен терен в Кенана. 50-декаровият парцел се намира от лявата страна на пътя след отбивката за фурна „Маркони“ преди „Козлето“. Изсечени са голяма част от дърветата и са направени огромни просеки. Това провокира множество догадки у десетки хасковлии, минаващи оттам, които дори заподозряха извършителите в незаконна дейност.

    Според единия от собствениците обаче – Димитър Проданов, известен като Митьо Банския, това е съвсем далеч от истината и няма нищо нередно. Мащабното строителство ще представлява затворен комплекс, заяви Проданов, който е един от инвеститорите. Той допълни, че комплексът ще е от модерните, каквито имало в по-големите областни градове. Може някои от жилищата да бъдат продадени, каза още Банския. Входът към комплекса обаче щял да е със специален режим, тъй като щял да е ограден.

    В проекта дял имали бизнесменът Михаил Инджов, негови близки и още няколко човека. „Общо сме 6-7 собственици“, каза Проданов, който слезе от багер, с който днес заравняваше терена. По думите му те започнали да работят там от около две седмици. Самият той призна, че се изсипали представители от множество служби, които да проверят какво се извършва в Кенана.

    Главният архитект на общината Деляна Панайотова обясни, че за терена, който е частен, има одобрен Подробен устройствен план от 2014 г. Включените в него парцели били три, като във всеки била предвидена по една къща. Разрешително за строеж обаче все още нямало издадено. Освен това според главния архитект там масивна ограда не може да се строи, защото мястото е извън урбанизираната територия. Можело да се направи само декоративна или телена ограда.

    От РИОСВ Хасково уточниха, че са дали зелена светлина на проекта с две свои решения от 2007-а и 2008-а година. Екоинспекцията не възразява срещу застрояването на терена, тъй като в местността нямало защитени видове и не се намира в защитена местност. Според инвестиционното намерение, представено в РИОСВ, там ще се издига триетажен хотел, ресторант, фамилно жилище и прилежащ паркинг с пречиствателно съоръжение.

    Ива Иванова

    Тодор Кръшков
     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (50)

    • 1
      Вс
      Всевишния Кенанец
      35 -17
      18:08, 25 юли 2016
      Кенана Хилс ...150 апартамента, басейн, фитнес,хранителен магазин и ресторант
      • Ин
        Инджи
        54 -1
        21:43, 25 юли 2016
        5-6 пет шест човека сме отсече Митьо Банския - бизнесмен от Хасково който на собствен ход заравняваше с Багера.Нека ги назовем поименно:
        1.Михаил Инджов - шапкар-бригаден строевак на лопатаджии със сини венци от Кеча(Кралски Елитни Части).
        и най-близките му хора,верните му шивачи
        2.Васил Захариев - Алиана
        3.Делян Дебелия - Делена
        4.Още някой дебелак от орбитата на Инджов?
        и 5-шестия е Димитър Проданов собственик на парцела Автокъща Минерал.
    • 2
      Oo
      oooooo
      189 -5
      18:34, 25 юли 2016
      Ами осечете целия Кенан, като няма застрашени видове! Свине! Толкова ли няма друго място, на което да си избивате комплексите и да си строите кичозните,,замъци,, а трябва да унищожавате природата!!??? Къде са сега зелените организации, които май само на Денят на Земята си слагат зелените тениски??!!
    • 3
      Не
      не вярвам в политиците
      69 0
      18:46, 25 юли 2016
      искаме и един баровски комплекс за народа и ще е безплатен на всеки 1 месец? какво ще кажат политиците?
    • 4
      11
      111
      173 -1
      19:02, 25 юли 2016
      Комплексари! Осякохте хубавата гора, заради някакви си жилища! Жилища, колкото искате в Хасково. То хора не останаха в града, вие се чудите каква глупост да направите в този град.
    • 5
      Въ
      Възмутен
      159 -3
      19:19, 25 юли 2016
      Богаташчета долни, как не ви е срам. Затворен комплекс ще си правите - дори парцела да е честен, да не би и въздуха и небето и всичко наоколо да ви е частно. Ми като ви пречат обикновените хора да ходите на *айната си! Ще секат и ще заграждат 50 декара с пропускателен режим. Това направо си напарвете частна държава в държавата - мошеници с мошениците. Натрупахте пари като не плащате на хората си и спестявате от всичко що може. Сега ще се правите на велики!
    • 6
      Уч
      учител
      101 -1
      19:51, 25 юли 2016
      Диваците талибани няма и въздух да оставят! Не след дълго ще трябва да си купуваме не само вода, но и въздух! Пази боже, сляпо да прогледа!
    • 7
      Ня
      Няма да е за дълго
      117 -2
      19:54, 25 юли 2016
      Как стана частен този парцел? Да не извадиха записки от османско време? Жалко за гората! Нямало ценни видове, сега ще има. Пишете "важни селски бекове"!
    • 8
      Ис
      истината
      96 -1
      20:09, 25 юли 2016
      Мошениците тъи наречени баровци или те подобни не си дават сметка че от пръст сме се пръкнали и на пръст ще станем но природата е вечна.
    • 9
      Fu
      fucata
      24 -135
      20:20, 25 юли 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Не
        Незапознат
        72 -5
        23:19, 25 юли 2016
        Пречи ни това че шепа чакали си заграждат апетитни части от Кенана.Тази
        местност която служи за отдих и умора на експлоатираните от такава измет
        хора.Първо търгашите я опасаха със заведения и заведенийца а каквото остана тези ''трудолюбиви бизнесмени''искат да го застроят.Бизнесмен и трудолюбие!! Ако бяхте казали че и с пот на челото....Но не се спирате до тук и неосъзнато в желанието си да сте убедителен ги величайте тези с бликащи от акъл мозък а нас плюещи.Можете ли да направите разлика между плюене и възмущение примесено с протест?Явно или с главата не сте наред или пък сте един от тях. И при двата случая ви е простено.
    • 10
      Ху
      Хулиган
      96 -1
      20:51, 25 юли 2016
      Те нямат вина. Не ги обиждайте. Те имат парите и сигурно са дали доста за да получат земята. Друг е въпроса къде са отишли тези пари. В общината....защото като гледам това е общинско(в кенана гората е общинска), или парите са отишли в някой джоб(много вероятно). Властите да проверят кой им е продал общинска или държавна гора? Или кой е сменил сервитута на гората и им я е продал?
    • 11
      Ев
      Евгений Михайлов
      73 -49
      21:05, 25 юли 2016
      Дойде пенсията на власт и започна да унищожава - паметници да рушат, дървета да секат, а да направят нещо!?!?!?!?!?
      • Не
        Не си чел
        72 -12
        22:43, 25 юли 2016
        Ако беше прочел внимателно Пуп е от 2014г.демек Г.И.го е подписъл ,има ли смисъл да си пишем още глупости тука ясно е как ставаше.
    • 12
      Ен
      ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
      69 -8
      21:10, 25 юли 2016
      Що се кесите сега бе За тоя комплексВие не знаехте ли какво ще ни очаква Сега РИВЕТЕ а преди 25 г викахте до ПОСИРАНЕ СДС СДС СДС На ве сега СДС Акакво ще кажете за зъболекаря -шлосер Хр Василев ами за солташака ме стефчо Атанасов ами психиатъра а-р М Михайлови ред други тарикати седесари които се оправиха и хич не ги е еня за ВасСлед 10 ноември 1989 г изплува мръсотията на бившето общество Тоя Проданов беше в тази мръсотия как иначе е построил Минерала че и автосервиза От тая група е и Лиляна е ред други Кръшков гледай да се уредеш там другото е БОШ ЛАФ
    • 13
      До
      До Инджи
      68 -4
      22:35, 25 юли 2016
      Приятелю , забрави да добавиш, че тези момчета до един са свързани с бившата Държавна сигурност .По какъв начин нека всеки сам да си отговори . Доблестта е човешко качество , но те специално я нямат и няма да си признаят , колко човешки съдби са очернили , за да станат богати с пари и нисши духом .Нека Бог им помогне да осъзнаят , колко много ще страдат за в бъдеще и те и техните деца.
    • 14
      Чи
      читател
      9 -72
      22:39, 25 юли 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ня
        Няма да е за дълго
        54 -2
        23:11, 25 юли 2016
        Първият коментар не ти ли стигаше или искаш да го биеш по отрицателен вот и тъпота? Това е едно скандално и предизвикателно действие срещу всички граждани на Хасково, за които Кенана е нещо повече от парк. Онзи ден псувах глупаците, че са изсекли толкова дървета за алеи, а то се оказа и частен имот, което вече е скандално. Никаква завист, това което казват хората е гражданска позиция срещу дерибейството.
    • 15
      Г-
      Г-н Генчев
      68 -2
      23:06, 25 юли 2016
      До горния коментар.
      Подкрепям идеята да се строи в града и да се привличат туристи, тъй като това ще подпомогне за развитието на града. Но тук изобщо не става въпрос за нещо смислено. Ще излеят 50 дка. бетон, ще вдигнат 4-5 палата, ще сложат една бариера и една табела на която пише "СТОП ! Само за богати !" и до там. Така, че не виждам тук, къде ще идват туристи или къде ще се откриват работни места...А относно изказването ти "дори с цената на няколко дървета" ами то така като се е започнало, тук малко, там малко и скоро може да няма парк. Най-много да стане като по морето-на където погледнеш БЕТОН. Надявам се да разбереш какво искам да кажа.
      • Г-
        Г-н Генчев
        15 0
        23:08, 25 юли 2016
        Извинявам се но коментара ми е за "читател"
    • 16
      Вс
      Всевишния Кенанец
      9 -39
      02:11, 26 юли 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 17
      Ам
      Ами ами
      62 -2
      08:04, 26 юли 2016
      Ще се превръща в село града, като тука започнаха само прости селяни и селянки да се ширят, да грабят от народа и да се изживяват на ръководни постове! Всеки с повече пари си купува директорски пост - после почва гонение на хора, които просто не са му симпатични, назначават се рода и дружки, съсипва се всичко постигнато от преди, защото собствената им личност трябва да е в култ. В същото време се затваряме в палатите по Кенана и Ямача, оставяме мамините богаташчета да вършеят денонощно със скъпи коли и мотори из града и после се наричаме "хайлайф". Ей това представляват новоботашите из Хасково града - на тях им дай само чалга, да експлоатират хора и да се изживяват като значим фактор за всичко. Затова и младите бяга и ще продължат да бягат. Тука ще останат ограничените мамини синчета, които без пръста да си мръдната им е осигурна и диплома и работа, и жилище и хабитат, където да се изживяват като наследници на бизнеса и чалгаджийската култура!
      • Ха
        хасковлийка
        28 -2
        10:48, 26 юли 2016
        Тук ще останат само пришълците от селата ,като тези новобогаташи със селски корен , кореняците хасковлии се изнасят масово от града....
    • 18
      Ив
      Иван Иванов
      38 -2
      08:20, 26 юли 2016
      Алоооо Хасково нет. Зашто ми изтъркахте коментаритеееее а.?маи и вие сте замесени !!!! Бях писал че как на този димитър проданов - банския как може да му се доверяват на него той пален комарджия даите му ролетката и да варти на машинкитеееее !!!! Максимума е 200 000 лева вечер !!!!казваите му че това не е негова работа да слиза от трактора и да отива в казиното !!!!!! А вие от хасково нет што защитавате такива крадци като него и ми триете коментарите ????????
    • 19
      За
      ЗАПОЗНАТ
      46 -1
      08:50, 26 юли 2016
      Мечтата на хасковското парвеню е вила на кенана, а на хасковското парвеню с огромно самочувствие и комплекс за огромна значимост е да строи замъци и то къде? Точно това место не е нищо особено-има къде по-хубави места! Проблема в случая е че едва ли са платени данъци на тези пари с които се строи-напа събудете се!
    • 20
      Ку
      кум лисан
      8 -35
      10:17, 26 юли 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • До
        до кум лисан
        23 -2
        10:47, 26 юли 2016
        Това не е било разсадник.Това си е чиста гора,която беше поизсечена преди години,започна да се заравнява с трактор и всичко замря.Явно са получили някакви парички и започнаха отново.
    • 21
      За
      завойчо
      16 0
      10:38, 26 юли 2016
      Е ся поне ша упраят обхватя на жисиемету ....таман няма да са губи тамкъна ......
    • 22
      Ми
      Минерала
      46 -14
      11:18, 26 юли 2016
      Когато пенсионера-кмет останеше без работа Митьо Банския го приютяваше в Минерала. Даваше му заплата и оня си клатеше краката на втория етаж в административната сграда. Сега е време пенсионера-кмет да се отблагодари на благодетеля си. А тея приказки откога има ПУП са бошлав. ПУП-овете се гласуват от общинския съвет, където е и ГЕРБ. Що не са възроптали тогава? Щото и те са на редицата с паницата в ръка...
      По-интересно е да се наблюдава сега тия какво ще плащат на общината като такси. Нека си строят щом не е забранено от закона, но се опасяваме, че всичко като инфраструктура наоколо ще е за сметка на общината, с разрешението на Добри(я) пенсионер-кмет.
      • E
        E
        8 -2
        14:05, 26 юли 2016
        А те пък щото като възроптаваха, та файда имаше....
    • 23
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 24
      Мм
      ммммм
      30 -6
      13:57, 26 юли 2016
      За съжаление в град Хасково няма да останат млади и образовани хора .Аз съм тук от 1 седмица от Америка и не виждам никакво развитие .Моите деца не искат да живеят тук ./виждаме само богаташи от село , роми и турци / . Хора умните хора ги няма в БГ.
      Всичко тук е сбъркано и здравеопазване и полиция , съд всичко .Закони има ,но тене се спазват . В Америка има закони и всичко е ясно и точно регламентирано ,всеки трепери от закона и се спазва Младите не ходят по дискотеки ,.да пият алкохол и да пушат,а учат и се образоват .Не са допускани ,не им се продава и една бира до 21г. А тук е анархия .Не мисля ,че скоро нещо ще се промени в България .Умните избягаха от град Хасково и БГ.
      • Вс
        Всевишния Кенанец
        13 -12
        14:42, 26 юли 2016
        много си се задържал ..цяла седмица..стягай багажа и се връщай при Обама..
    • 25
      Ди
      Динка
      12 -4
      15:16, 26 юли 2016
      Има ли и за мене един парцел, че мойта стопанчица да ми направи бустанче у тва паркче!
    • 26
      Fu
      fucata
      13 -21
      15:33, 26 юли 2016
      Няма да се оправи народа докато се делите на бедни... Виж коментара
    • 27
      Мм
      ммммм
      24 -3
      16:50, 26 юли 2016
      В Америка се работи и то много и и не сме мързеливи ,но си има правила и не сме предатели ,а търсим по -добър живот и образование за децата си
      • Fu
        fucata
        9 -2
        17:22, 26 юли 2016
        Дано да намерите това което търсите там и след години да не съжалявате . От все сърце ви го пожелавам!!
    • 28
      Со
      Соня
      7 -8
      01:00, 27 юли 2016
      Съдейки по правописа на американеца,коментиращ по-горе, стигам до извода,че в Америка също не е приоритет ограмотяването.Абе,хора,тъпи и неуки,разбете,че с този манталитет и култура,където и да идете все си е тая.Кадърните и образовани хора избягали...Ако коментиращият хамериканец се самовизира за такъв,по-добре да не съм в тази категория.И какво направихте в Америка?Кои закони спазвате там-да мълчите и да си траете,докато индианци,инки и диваци ви нареждат какво да правите?Знаем какво работите в Америка и знаем колко успявате.Ние поне се борим,пък макар и с вятърни мелници,а вие слугувате и се криете като червеи.Кои закони се спазват в Америка-всеки ден разстрели,убийства и прочие....Комплексари!
      • Чи
        Чики-рики
        11 -2
        05:16, 27 юли 2016
        Мъка, Соня, мъка...щом намеси инките и диваците в твоята "Хамерика". Човек направо да се просълзи за тази борба с вятърните мелници. Когато попитали един глист кое е най-хубаво за живеене, нали се досещаш какъв е бил отговора?! А за Америка не се безпокой - който има глава на раменете и знае за какво е отишъл там, скоро няма да се върне обратно.
      • Ko
        kovo
        6 -1
        15:42, 28 юли 2016
        Г-жа Соня помните ли един много стар виц от "онова време"; Връща се един "отговорен другар" от (Х)Америка и го питат какво му е направило най-голямо впечатление. Той отговаря - Две неща : Абе расизъм, голям расизъм........Второто - Абе много негри, бе много, как ги търпят? Според мен проблема не е Америка, а това че не остават младите в града. Паралелките в училищата стават все по-малко и по-малко. От хубавото никой не бяга!
    • 29
      Ти
      Тита
      1 -5
      09:24, 27 юли 2016
      Борете се с вятърните си мелници.Успех! Виж коментара
    • 30
      Jo
      John
      6 0
      10:12, 27 юли 2016
      сонче, наУчи се как се слагат запетайки, моля!
      • Со
        Соня
        0 -6
        16:23, 27 юли 2016
        Моля,редактирайте грешно поставените запетайки!При... Виж коментара
      • Со
        Соня
        0 -7
        16:28, 27 юли 2016
        Личните имена,особено в началото на изречението,се... Виж коментара
    • 31
      Св
      Св Мързелан
      5 -1
      12:06, 27 юли 2016
      Джонка отплесваш се от темата тя не е за запетайките и точките
    • 32
      Те
      Темата
      10 -3
      20:43, 27 юли 2016
      Темата е за наглите богаташи, които си мислят, че като имат повече пари всичко им е разрешено! От къде на къде ще се мислят за повече от останалите - тия богаташчета да не би в кенефа злато да пускат и да пикаят лимонада. С какво са по различни от останалите освен, че са по-ограничени, себични, нечестни и комплексари. Стига с тези "приказки" как всеки бил тръгнал от нулата и всичко бил постигнал само с честен труд. То труда и на миньора или инженера или свинаря е честен. Ама да сте видели свинари БМВ-та например да карат. Да ви имам и чектния труд - той наистина е честен ама за тия дето ви работят на 200 процента за мижави заплати и ви търпят простотиите. Аман от нагли безнесмени и бизнесменки, които само дерат кожите на хората!
      • Ив
        Иван Селянина
        9 0
        08:27, 28 юли 2016
        Темата, звучиш като някой комплексар. Знаеш ли колко богати хора има дето блъскат по 12 часа на ден? В гр. Добрич примерно има над 20 официални милионери/ по данни на НАП/ Всички те се занимават със земеделие. И БМВ-та карат и мерцедеси и то доста скъпи. Имаш ли идея един комбайн колко струва, а? Да взема да ти кажа - 200 000 лева. Това според теб честен труд ли е?
      • Чи
        Чифчия хаджия няма
        0 -1
        16:33, 29 юли 2016
        Иване, зависи от субсидиите, а те зависят от властта и до там с честните и праведните!
    • 33
      Со
      Соня 1
      3 -1
      15:43, 28 юли 2016
      Определено не сте в категорията на кадърните и образованите. А на американците и тия, които са там никак не им е зле! Няма друга държава, която всяка година да приема след теглене на лотария 50 000 души от цял свят. И да има хора, които участват по 20 години и продължават да се надяват да спечелят. Та кои са комплексарите....?
      • Со
        Соня 1
        2 0
        15:48, 28 юли 2016
        Горното е отговор на коментара на Соня.
    Последни новини