От х:

Днес в x:

Хасковски фотограф реди изложба в поле от лимец

    Уникална изложба ще бележи 8-мия поред Фестивал на хляба, който традиционно по това време на годината се провежда в стамболовското село Рабово.

    Светлописите от жътва са под името "Лимецът". Те са дело на фотографа от Хасково Тихомир Петков, за който предстоящото изложение ще е третата му самостоятелна проява.

    Гостите на фестивала, който ще е тази събота и ще започне с традиционното зажънване в 11 часа, ще могат да видят фотосите на Петков насред нивата.

    24-те фотографии ще бъдат представени измежду класовете лимец, подредени в пътека.

    Снимките показват пътя на хляба – от зажънването на древното жито, което обаче и все по-често се сочи като „храната на бъдещето“, през месенето, до печенето на самуните.

    И докато дошлите на ритуала разглеждат фотографиите, ще могат и да опитат от прясно изпечения хляб от лимец.

    Фотографиите си Тихомир Петков подготвя от 5 години. Идеята да ги покаже по изключително артистичния начин обаче е възникнала спонтанно. Решава да ги представи нестандартно – насред полето – там, където са създадени, защото по думите му показват изкуството в естествената му среда.

    Петков има зад гърба си още две самостоятелни изложби. Първото му изложение е  с 30 черно-бели фотоса. Във втората ”Огненият ад” той  представя реалната картина на  огненото бедствие в тополовградските села Филиповци и Пъстрогор. Запечатан кадър от стихията му носи и голямата награда на National Geographic през 2008-ма година.

    През 2013-та г. Тихомир Петков печели и голямата награда на СБЖ за раздел фотожурналистика, има и няколко публикации в агенция Ройтерс.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ра
      Рабовец
      4 -3
      17:17, 25 юли 2016
      А ба Петка, с тее къс гаще къф жетвар си ва?
    • 2
      Тв
      Творец
      7 -2
      18:58, 25 юли 2016
      Сигурно ще е интересно, успех на автора!
    • 3
      Ан
      анонимен
      3 -1
      20:43, 26 юли 2016
      Положителна новина и смело начинание! Дано има повече такива автори 🙂 Успех
    Последни новини