От х:

Днес в x:

Ветераните на „Аврора” за трети път вдигнаха купата на Млечино

За трета поредна година ПФК (Пенсионерски футболен клуб) „Аврора” от Ардино с капитан Метин Мустафов спечели традиционния турнир по футбол на малки врати в Млечино.  Във финалната среща ардинските ветерани победиха трудно с 2:1 младежкия тим на Ардино с капитан Светослав Игнатов. Точни за победителите бяха Метин Мустафов и Танер Бекир, а голът за младежите реализира Севдалин Игнатов.

Всички състезатели на „Аврора” са бивши играчи от школата на „Юнак” и поради тази причина съставът се казва пенсионерски футболен клуб „Аврора”.

Шампионите бяха наградени от кмета на Млечино Гюлистан Садула с купа и парична награда. На трето място остана съставът на Млечино с капитан Айдън Ръфкъ.

Ардинските отбори прибраха и индивидуалните отличия. За голмайстор и най-добър футболист на турнира бе отличен Хакан Байрамов, който играе в турския отбор „Фетие Идман Юрду” от Бурса, а за най-добър вратар бе обявен Метин Мустафов.

„Стана много оспорван турнир. Особено срещата с коравия тим на „Хромица” в предварителната група бе ключов и решаващ. Въпреки, че физически и технически бяхме по-слабия отбор с характер и разум успяхме да победим младежите с 3:2. На финала се възползвахме максимално от създадените положения и с повече опит успяхме да спечелим за трети пореден път купата на Млечино”, заяви след финалния мач вторият капитан на „Аврора” д-р Ерхан Салиев.

Бившият треньор на „Юнак” Зеки Аптикадир (Зико) заяви, че за втори път след 31 години печели купата на футболния турнир в Млечино. Във финалната среща той игра срещу сина си Севги, който пазеше вратата на младежкия отбор на Ардино.

Срещите се изиграха  на новото спортно мултифункционално игрище с изкуствена трева, изградено по Програма за развитие на селските райони от община Ардино и предизвикаха огромен интерес. В надпреварата участваха 6 отбора. Играха се две полувремена по 15 минути.

Отборът на „Аврора” игра в състав: Метин Мустафов, Ерхан Салиев, Нурай Карабекиров, Зеки Аптикадир (Зико), Шенол Юсеин, Ферди Велиев, Танер Бекир, Халит Мюмюн и Айваз Алиев.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини