От х:

Днес в x:

Стартира Националният турнир по плажен волейбол, очакват се оспорвани битки

Националният турнир по плажен волейбол за юноши и девойки до 18 години за купа „Емона“ стартира вчера в 9.30 ч. на кортовете в комплекс „Арпезос“.  В надпреварата ще участват 12 мъжки и 6 женски отбора от цялата страна – от Пловдив, София, от Кирково една двойка, от Плевен, Казанлък, и разбира се от Кърджали. Ние като домакини ще бъдем представени от 7 мъжки и 3 женски двойки.

По време на техническата конференция преди турнира бе изтеглен жребий за реда на участващите двойки и съставена програмата за срещите. Днес, през целия ден, ще се играят мачовете, които ще определят полуфиналистите и финалистите през утрешния ден. Отборите ще играят по системата за плажен волейбол, която предвижда при една загуба да имат право на поправка. Играе се по схемата 12 отбора - двойна елиминация, като организаторите се надяват максимално малко отбори да отпаднат през този първи ден. Утре ще се състоят полуфиналите и финалите. Победителите в турнира ще представят България на Европейски турнир по плажен волейбол в Бърно след месец.

Доволен съм от броя на участващите отбори, макар, че можеше и повече двойки при девойките да се включат. Там има още резерви. Но и отборите в сегашния им състав не са малко. Мисля, че сме обхванали страната в тези центрове, където се практикува плажния волейбол. Очакваме оспорвани битки, тъй като нивото, особено при нашите двойки е много изравнено. Все пак ние в Кърджали сме водещи в този спорт и мисля, че ще бъде интересно. Този формат се провежда от много години, вече може би над 10, аз  за купа „Емона“ - за втора година. Ние сме единствените, които поддържаме такова високо ниво на организация на такъв тип турнири, като имаме национален отбор за юноши и девойки и един национален за мъже и жени, каза за в. „Нов живот“ треньорът на мъжкия отбор по волейбол на ВК „Арда“ Иван Халачев.

Тук се събраха сериозни представители на плажния волейбол. Традиционно този турнир го провеждаме с презумпцията, че от тук си вадим изводите и кои двойки ще представляват по-нататък България в други първенства. За тази година имаме планувано мъжката двойка, която спечели турнира да представлява България на Европейското първенство в Бърно след един месец. Като това трябва ясно да говори, че надпреварата е много сериозна и много истинска. С тези думи председателят на комисията по плажен волейбол към Българската федерация по волейбол Милко Багдасаров се обърна към участниците в турнира.

И тази година турнирът се провежда под егидата на кораб-ресторант „Емона“, чийто собственик Мирослав Шопов за втори път финансира турнира.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини