От х:

Днес в x:

22 тона черен дроб, който трябвало да бъде унищожен, хванат у нас

На 21 юли служители към Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари - ГДБОП установиха случай на незаконно въвеждане в страната на 22 хиляди килограма замразен черен дроб от Италия, който е трябвало да бъде унищожен по разпореждане на италианските власти, съобщиха в съвместно прессъобщение от Агенция Митници и МВР.

След сигнал на дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ - МВР,  Центърът е осъществил взаимодействие с Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Национална полиция“, ОДМВР-Пловдив и Митница Пловдив. Обявената за международно издирване товарна композиция, с британски регистрационен номер, натоварена със стоката, е открита на паркинг в близост до Митница Пловдив. Установен е и водачът на превозното средство - 56-годишен мъж, с българско и турско гражданство.

На 22 юли служители на Агенция „Митници“ и Българската агенция за безопасност на храните са предприели административни мерки по изземване и унищожаване на стоката в екарисаж.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини