От х:

Днес в x:

Обратен „легнал полицай“ дебне по пътя за Маказа

Изображение 1 от 3

    Десетки шофьори, минаващи или връщащи се от граничния пункт „Маказа“, пропадат в издълбана изкуствена неравност тип „легнал полицай“. Недоразумението, както го нарекоха преминаващите, беше изградено по пътя на около километър след минералбанското село Горно Брястово в посока Спахиево. То е направено извън селото в средата на май от фирмата, изграждаща останалите изкуствени неравности в района по разпореждане на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер. Някои от шофьорите силно възпротаха срещу прищявката, други обаче аплодираха идеята, тъй като в този участък ставали много инциденти, заради острия завой и наклона на пътя. Именно това подтикнало Искендер да предприеме поставянето на „легнал полицай“ там.

    Тъй като изкуствената неравност беше в тотален разрез със Закона за движение по пътищата, по-късно беше премахната. Полученият резултат обаче е обратен „легнал полицай“, защото вместо изкуствена изпъкналост има изкуствена вдлъбнатина.

    По принцип такива неравности се поставят след решение на Общинските съвети по препоръка на Транспортна комисия. В конкретния случай такова нямаше. Сега обаче се е образувал истински окоп, в който преминаващите хлътват. Липсват и предупредителни пътни знаци.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини