От х:

Днес в x:

Арестите в Турция продължават, Ердоган благодари на партиите за подкрепата

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган благодари на всички политически партии в парламента, че са подкрепили решението му са обяви тримесечно извънредно положение. Той направи това снощи в реч пред депеутатите седмица след опита за военен преврат, предаде Ройтерс. Ердоган заяви, че властите ще поддържат фискална дисциплина и призова инвеститорите да продължат да инвестират в страната.

"Някои си мислеха, че икономиката ще рухне, ако бъде обявено извънредно положение. Призовавам инвеститорите да продължат да инвестират (в Турция), която ще продължи да осъществява големи проекти", заяви президентът под бурните аплодисменти на депутатите.

300 души от президентската гвардия в Турция са арестувани седмица след осуетения опит за преврат срещу президента Реджеп Тайип Ердоган. По-рано вестник "Джумхуриет" съобщи, че в нощта на 16 юли командващият на президентската гвардия имал намерение да подкрепи участниците в опита за преврат, посочва ТАСС.

Министърът на вътрешните работи Ефкан Ала съобщи по телевизия Си Ен Ен Тюрк, че са анулирани 10 856 паспорта на хора, които или вече са арестувани, или има опасност да избягат заради извършващата се голяма чистка в Турция, добавя АФП.

Източник: http://dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тоя им прибра паспортите и ще гласуват смъртното наказание. Колко ли хора ще изтрепят. Горките турци. Толкова им се радвах като протестираха на площада Таксим. Сега сигурно много от тях ще тръгнат към България. Много е вероятно да приемем доста бежанци ....какво става с тоя свят? Така ли не се намери някой да гръмне Ердоган?
Последни новини