От х:

Днес в x:

Вече ще се доказва доход година назад за общинско жилище

Изображение 1 от 2

    Справка за доходите на кандидатите за общинско жилище ще се прави за една година назад, а не за 6 месеца, както предвиждаше първоначално новата наредба за настаняване в общнско жилище. Поправката бе направена при обсъждането й днес в зала “Хасково”. Друга поправка на първоначалния вариант е, че доходите на кандидата не трябва да надвишават минималната работна заплата. Предишният текст предвиждаше прагът да е една и половина МРЗ.

    Първата корекция бе предложена от комисията по общинска собственост към ОбС, а втората – от кмета Добри Беливанов.

    С новата Наредба наемите на жилищата в блоковете на ул. “Георги Кирков” се увеличават с по 10 лева. Така за тристаен апартамент вече ще се броят 70 лева на месец, за двустаен 60, за едностаен 50.

    Цените в “Орфей” пък стават съответно 75, 65 и 55 лева месечно.

    В нормативния акт подробно са описани условията, на които трябва да отговарят кандидатите за общинско жилище, както и контролът от страна на общината. Така ако даден наемател не обитава жилището повече от един месец, договорът му се прекратява.

    Новите условия ще важат и за заварените случаи. Специална комисия, назначена от кмета, ще разгледа всички заварени наематели и в 6-месечен срок ще излезе с предложение до градоначалника. Тези, които отговарят на всички условия в новата наредба, ще подпишат нов договор за наем.

    На днешното си заседание Общинският съвет прие няколко нови наредби, в други нанесе поправки. Изцяло нови са наредбите за общинските жилища, за отглеждане на животни и за настаняване на деца в детските заведения, а корекции бяха гласувани в нормативните актове за преместваемите обекти в общината, за строителни работи, свързани с разкопаване, за търговската и за рекламната дейност.

    Пълният текст на промените в наредбите можете да видите в официалния сайт на община Хасково. Репортаж от сесията довечера в новините на еTV.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ве
      Верно ли бе ?
      16 -20
      15:00, 22 юли 2016
      Гъзъ ще му целувате на Гошо /бившия.../ Ша ва замо... Виж коментара
      • Ko
        kovo
        24 -9
        15:38, 22 юли 2016
        Защо тези, които сте "целували ...." на бившия и за това сте били на ясла при него, не приемете, че може да има правила и да важат за всички? Ето затова, за да няма "срастване със стола" ,трябва да има мандатност при избора на Кмет за градовете.
      • Cu
        cuculiga ot Holandiya
        0 0
        13:03, 25 юли 2016
        Този "Шенко" пача кой го е тупнал там, е за това, като ни управляват такива дебели глави, ще живеем в чужбина. Позор.
    • 2
      Не мога да си обясня социално слаби в тия жилища а в двора им бъкано с КОЛИ от хубава по хубава Как стават тия ФОКУСИ
    • 3
      Ст
      Станой Станчев
      12 -10
      17:21, 22 юли 2016
      Има една докторица Валентина Станчева която срещу ,,услуга в натура,, урежда свои клиенти в тези наречени общински жилища.Същите социално слаби имат по няколко коли и работят в държавни структури.

      ИЗКАРАЙТЕ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ НАЕМАТЕЛИ !!!!!!
      Така управляват от името на ГЕРБ Хасково. !!!!!!!!!!
    • 4
      Ха
      хаха
      7 -2
      19:38, 22 юли 2016
      Групата на "правилния човек" (бившия кмет) как гласува? И бившите му партньори от "Българе" как гласуваха?
    • 5
      Нд
      НДСВ-ГАРВАНОВО
      6 -1
      22:46, 22 юли 2016
      А бе тази катя ,братовчедката на стефан атанасов до вчера човека на георги иванов пак ли е сложихте кметица.същата по време на мандата си когато събираше данаците с фалшиви квитанции не отчете парите в даначното и ги присвой за нея си. Това ли са кадрите на герб.......................
    • 6
      Гр
      гражданин
      7 -1
      07:12, 23 юли 2016
      Там няма само социално слабо а има и многодетни семеиства за тях какво трябва да се направи ако напри,ер доходите им надвишават с 5 лева да излязат от жилището ли и да насадим циганите точно това прави в момента новия кмет да изкараме българите да вкараме циганите защо не ги видите как си мъкнар багажа с колички от махалата Гошко един ******* не сложи там направи им отделно бликове а тоя елате вижте какво става Боже как може толкова злоба няма да ни трябва воина или каквото и да е аз няма да съм ама и другия да е зле не можах да разбера защо кмета от 500 лв свали доход член семеиство на минималната заплата дааааа защото баи ****** може да се уреди те милите нямат хич пари всички майки там са самотни златата им висят по врата с килата еййййййй кмете избягахме от дъжд да ни пере градушка май
    • 7
      Or
      orfey4e
      2 0
      13:18, 23 юли 2016
      Кога ще проверите живеещите на ОРФЕЙ 24 вх А ЕТ 2 - та те повече са в Германия отколкото в Хасково.
    Последни новини