От х:

Днес в x:

Пет мобилни приложения в помощ на родителите

Мобилните приложения могат да бъдат особено полезни за родителите на новородени, като им спестят време и усилия и дори ги отменят при запомненето на излишно натоварващи детайли, например в колко часа за последно яде бебето и "купих ли мокри кърпички". "Начинаещи родители" предлага пет изпитани, полезни и забавни, безплатни мобилни приложения, подходящи за родителите на най-малките.

Baby monitor – Безценно приложение, ако родителите нямат бебефон, или се налага да се отдалечат извън обхвата му – например са на почивка или на гости в лятната къща на приятели. Необходимо е единият родител да остави телефона си близо до детското креватче и да направи елементарна настройка. След това, ако бебето се събуди и разплаче, оставеният при него телефон автоматично набира зададен му номер. Приложението е леко, лишено от ненужни функции и действа безотказно. Има и възможност, при желание, за правене на снимка и изпращането ѝ и за запомняне на продължителността на съня на бебето, водене на "дневник" и съвети.

White noise – Всеки нов родител (изключение правят само майките и татковците на онези митични бебета, които никога не плачат и спят толкова здраво, че трябва да бъдат будени за ядене) бързо научава две ключови думи – бял шум. За недоспалите родители звукът на прахосмукачка, сешоар, водопад или морски вълни може да бъде истинско спасение. Защото ревливите или страдащи от колики бебета заспиват по магичен начин от тези шумове. Не е нужно телефонът да бъде използван всеки ден, но понякога родителят няма под ръка прахосмукачка, абсорбатор или ромолящ поток и тогава приложението е наистина безценно. Има безброй апликации от тази разновидност, повечето – успешни.

WebMD Baby – За родители на деца до 2-годишна възраст, особено подходящо за най-новите "в занаята". Помага за проследяване на развитието на бебето седмица по седмица, дава одобрени от американски педиатри съвети за какво да се внимава и какво е важно в конкретния етап, информация за ваксините, необходимите прегледи, за хранене и т.н.. Всяка седмица приложението предлага статии и видеосъдържание с подходяща за съответната възраст информация. Има възможност за създаване на графици на съня, храненето, растежа и дори на смяната на пелените на бебето.

Cozi Family Organizer – да станеш родител безспорно е най-вълнуващото, но и найн-изтощителното събитие. Има толкова неща, за които майката и бащата не са подготвени, много за научаване и още повече за вършене. А когато си изтощен от недоспиване е трудно да помниш всичко. Това безплатно приложение помага за организацията на ежедневието – в него има информация за почти всички важни за общия живот неща – от семеен календар, през график за предстоящите събития и задачи и списъци за пазаруване, които всеки член на домакинството може да види през мобилния си телефон, до рецепти.

Tinybeans – Baby Photo Journal - Извън вечните организационни въпроси, е ред и на забавлението. Това приложение създава собствено онлайн "списание"за времето от бременността и след това. Снимки и видео съдържание проследяват ключовите моменти от живота на бебето. Приложението систематизира кадрите и оставяните бележки като календар, така че родителите с лекота могат да видят развитието на детето си. Снимките могат да бъдат споделяни с одобрени последователи. Създадените чрез приложението фотоалбуми са достъпни и в десктоп версия.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини