От х:

Днес в x:

Над 4000 души арестувани заради незаконни залози по време на Евро 2016

Над четири хиляди души по цял свят бяха арестувани и над 13 милиона долара бяха иззети в Азия по време на акция, свързана с незаконни залози по време на завършилото преди седмица европейско първенство по футбол във Франция.

Операцията SOGA VI (съкращение от "футболни залози") е съвместна между Интерпол и полицейските власти на Китай, Франция, Гърция, Италия, Малайзия, Сингапур, Тайланд и Виетнам и бе определена като най-значимата в последните години, съобщава "Ройтерс".

Във въпросните дължави са извършени залози за 649 милиона долара, съобщиха ръководителите на акцията.

"Броят на задържаните е най-големият и значителен в подобни операции през последните няколко години. Акцията е важна не само за борбата с нелегалните залози, но и за разкриването на мрежите, които стоят зад тези и други видове престъпления", заяви ръководителят на SOGA VI Чан Лок-уинг, председател на бюрото за борба с организираната престъпност в Хонконг.

Арестите идват по време на рекорден скок на незаконните залагания в Китай, където милиони юани са били заложени на мачове от европейското първенство. Рекордният ръст на залозите се дължи и на местната политика за популяризиране на футбола.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини