От х:

Днес в x:

Кърджали вече е със Синя зона,паяк , скоби и глоби за неправилно паркиране

Изображение 1 от 2

    По лев на час ще плащат кърджалийци за да паркират в Синята зона,обхващаща центъра на града. Тя включва пространството между улиците „Булаир“,“Вашингтон“,“Републиканска“,“Тракия“ и „Сан Стефано“.Живущите в зоната ще плащат годишен абонамент от 50 лева на апартамент,за да могат да остяват автомобилите си пред домовете си.Фирмите също ще имат право на абонамент,за да ползват паркоместа пред офисите си.Това предвиждат промените приети днес от Общинския съвет в Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасност на движението на територията на община Кърджали.Тя бе подкрепена от всичките 41 народни избраници.В наредбата е предвидено нарушителите й да бъдат санкционирани,като колите се вдигат от паяк или се „закопчават“ със скоби.

    Кмет,председател на Общинския съвет и представители на групите съветници бяха единодушни,че е необходимо широко обществено обсъждане.Бе посочено ,че първата стъпка е направена на заседанието на Общинската комисия по безопастност на движението,където представители на институции,директори на училища и детски градини,специалисти от общината са очертали рамките на въвеждането на Синята зона.Нужно е обаче да се чуе мнението не само на живущите в Синята зона,но и на жителите на цялата община.Кмета Хасан Азис пое политическата отговорност той и работната група,която работи по въвеждането на зоната да се срещнат по райони с избирателите на всички политически формации, представени в местния парламент и да разяснят промените в Наредбата.Кметът каза също,че ще е добре работната група да обмени опит с общини като София и Ямбол, където има Синя зона,за да се избегнат техните грешки при въвеждането й.

    Препоръки отправи общинският съветник от РБ Радослав Милев. Той изрази неудовлетворение от това, че не е направен сериозен анализ от работната група на бъдещите параметри на зоната.Не е ясно по колко коли ще могат да паркират пред дома си живущите в центъра. Само служебните абонаменти ще обхванат 20 % от предвидените 500 паркоместа за цялата зона. Като се добавят и колите на живущите то местата за паркиране на останалите граждани ще останат твърде малко,посочи Радослав Милев.Той попита и защо паркингите в центъра не влизат в зоната.

    Председатлят на групата съветници от ГЕРБ Огнян Иванов посочи,че неговата група подкрпя проекта на кмета,но с уговорката че ще бъдат нанесени корекции след общественото обсъждане иобмяната на опит, за да се подобри работата на зоната.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ме
      Мехмед Халил
      0 0
      14:29, 14 юли 2016
      И кой в крайна сметка ще "вдига" колите и ще санкционира нарушителите?
    • 2
      Ив
      Иван Петканов
      4 0
      15:47, 14 юли 2016
      Не се наядохте!селчоци такива!и после вашите семейства и рода до трето коляно със служебни разрешителни за паркиране
    Последни новини