От х:

Днес в x:

8 °C

Ремонтират селски път с милион на км, пътят за Димитровград в проект

    Мащабен ремонт на пътя от хасковското Книжовник до стомболовското Голям извор е започнала Пътната агенция. В обхвата на рехабилитацията влиза и Книжовник, чиито жители неведнъж са протестирали срещу дупките по асфалта. Отсечката е 15-тина километра, обясниха строителите. Ремонтира се не само пътното платно между населените места, но и отсечките в селата. Там се полагат нови бордюри, тротоари, ще има и нова настилка.

    В пътните отсечки между селата пък е предвиден основен ремонт на платното. Багерите са изкопали почти еднометрови ровове на места, където ще се прави нова основа на пътя. Разширява се и платното.

    “Много се радваме, че най-после започна този ремонт, по-голямата част е в нашата община”, коментира кметът на Стамболово Мухлис Сербест. Той обясни, че този проект отлежава от десетина години, но най-после е получил финансиране. Този път е доста натоварен, особено през лятото.

    “Това е само първият етап на проекта. Той е за около 12 млн. лв.”, допълни управникът на Стамболово. Това прави по близо милион на километър.

    Проектът си е на Пътната агенция, уточни Сербест. Изпълнител е хасковската фирма АБ, но има и наети фирми-подизпълнители.

    От Пътното пък съобщават, че е готов и друг мащабен проект за рехабитация на пътната мрежа – на пътя от границата със Старозагорска област до границата с Кърджалийска. В него влиза и натоварената отсечка Хасково-Димитровград, която през последните десетилетия е била ремонтирана на парче. Засега обаче не е ясно кога проектът ще получи финансиране.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Le
      lex
      26 -3
      10:17, 13 юли 2016
      А от Голям извор до Тънково кога ще направят пътя или щото там живееят само българи не влизат в сметката
      • 12
        1212
        19 0
        11:40, 13 юли 2016
        Много правилно! Тънково е забравено от Бога.....
    • 2
      Ас
      асфалтаджия
      20 -1
      11:36, 13 юли 2016
      Отвратително! Фалиралата фирма" АБ" АД Хасково отново ще краде в община Стамболово! Телят Хасан и Станимир Милев - олицетворение на злото, крадци, финансови измамници, с години се ползват с протекциите на ДПС! Идва им краят обаче. Няма кой да ги спаси от фалит. Банките ще им вземат всичко!
    • 3
      Но
      нов гост
      11 0
      11:54, 13 юли 2016
      Ще се усвоява пак на едро,милион за километър,а срока сигурно е 30 дни.
    • 4
      Ки
      Кико
      14 0
      12:14, 13 юли 2016
      А какво става с обещанието на кмета за ремонт на пътя Корен - Малък извор - Славяново и Славяново - Елена? Кмета обеща, че това лято ще бъде ремонтиран.
    • 5
      Ха
      Хасковлия
      4 0
      19:30, 13 юли 2016
      Чудничко .. АБ- то изпълнители .... Отново ! Добре де , къде е тая държавна администрация , къде са НАП , инспекция по труда ... Как може да дължиш милиони за ДДС И осигуровки , заплати и т.н и да печелиш държавни поръчки? Това ли разбират под висока събираемост на задълженията от НАП ? Така ли трябва да изглежда на строителен обект един работник ?
      Никога няма да се оправим .... Никога .... Къде е Борисов да види какви строители строят пътищата му ....
    • 6
      Го
      Готавача
      4 0
      22:53, 13 юли 2016
      Браво! Статията е хубава и актуална! Благодаря Ви, че взехте под внимание съвета ми, г-да журналисти! Четете коментарите и пресявайте зърното от плявата! Благодаря Ви, още веднъж!
    Последни новини