От х:

Днес в x:

Асад обвини западните лидери за тероризма в Европа

Сирийският президент Башар Асад обвини западните лидери за бежанската криза и терористичната заплаха, пред която е изправена Европа.

"Ситуацията в Сирия и в целия регион естествено засяга Европа много заради местоположението й и социалните връзки. Проблемите, пред които е изправена Европа днес, като тероризъм, екстремизъм и бежански вълни, са причинени от приетите от някои западни лидери политики, който не служат на техните народи", каза Асад, цитиран от държавната агенция САНА.

Президентът направи изявлението си пред делегация на Европейския парламент, водена от заместник-председателя на комисията по външни работи Хавиер Кусо. 

Според Асад твърдението е особено вярно в случаите, в които същите тези лидери подкрепят или предоставят политическа закрила за терористични групировки в Сирия.

По думите му ЕП трябва да изиграе важна роля в коригирането на европейската политиката, позволила на тероризма да се развива. Той обвини наложените на Дамакс икономически санкции за влошените условия на живот на сирийците, които ги карат да напуснат страната си. 

От своя страна Хавиер Кусо обеща делегацията да настоява за свалянето на икономическите санкции, които той определи за нечестни. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини