От х:

Днес в x:

Бъчварова: Румен Петков лобираше за тежко провинил се полицай

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков е ходатайствал пред вицепремиера Румяна Бъчварова за свой близък служител на МВР, който е бил обект на дисциплинарна проверка заради извършено нарушение. След уволнението му бившият силов министър е започнал яростните си атаки по ръководството на ведомството. Това стана ясно от думите на министър Бъчварова в интервю за bTV.

Задочният диалог продължи с включване по телефона, в което политикът от АБВ я обвини, че си играе с човешки съдби.

Вчера в същото студио Румен Петков заяви, че полицаите са лишени от мотивация да работят заради начина, по който МВР се управлява. „Вероятно има предвид един конкретен случай, в който негови близки не се чувстват особено комфортно, но по отношение на тях беше приложена процедурата на дисциплинарните производства и тя е приключила”, отговори му задочно Бъчварова.

И допълни: „Имаше случай, за който той много активно лобираше, но дисциплинарното производство показа, че този служител е направил нарушения, които изискват той да бъде уволнен”. Вицепремиерът не пропусна да уточни, че Петков й е звънял „поне 10 пъти” по случая.

Минути по-късно той се включи по телефона, за да посочи, че става дума за арестите на полицейски шефове и служители от Асеновград и Първомай. След като не били установени нарушения, всички те били върнати на работа с изключение на началника на РПУ Асеновград, който в последствие станал зам.-кмет от АБВ.

„Застъпил съм се за всички. Служителите на Асеновград и Първомай бяха възстановени, не защото съм се застъпил, а защото те бяха абсолютно невинни. Върху тях се посегна по един грозен и циничен начин”, подчерта той.

"Казах на г-жа Бъчварова, че това е игра с човешки съдби, че се посяга на съдбите на хора и на семейства и така се посяга на морала на МВР", посочи още зам.-шефът на АБВ.

"Все по-спокойни можете да се чувствате, отивайки на море”, заяви вътрешният министър на въпрос дали бронежилетката е станала задължителен аксесоар за почивка на Слънчев бряг. Според нея след стрелбата по Митьо Очите държавата е показала, че когато се обединят всички органи за контрол, може да се въведе ред и във втория по големина град у нас през лятото.

По отношение на битовата престъпност, Румяна Бъчварова заяви, че проблемите не се решават само със засилено полицейско присъствие по селата. „Анализите показват, че са много причините да стигнем до тази ситуация, много са средствата, които трябва да вложим, за да променим тази среда на сигурност”, каза още тя.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини