От х:

Днес в x:

Обвиниха 17-годишен в опит за убийство на приятел

17–годишният Петър Русев от София остава за постоянно в ареста, реши бургаският окръжен съд. Момчето е обвинено в опит за убийство на 15–годишния Борис Минчев.

Криминалният инцидент станал около 3 ч. сутринта в петък пред супермаркет в курортния град Китен. Пред магистратите Петър разказа, че преди години с Борис били приятели, докато живеели в София, но впоследствие се скарали.

Петър се преместил в Дания при майка си, а сега бил на почивка на нашето Черноморие.

В Китен двамата се се видели, решили да стоплят отношенията и седнали да пият бира в местна кръчма. След като изпили сериозно количество алкохол, отново се скарали, Петър извадил нож и предупредил другото момче да не го приближава.

Борис обаче скочил и сам се нанизал на острието. Дори се въоръжил с паве, разказа задържаният. Пред съда Петър каза, че спомените му след това се губят.

Свидетели на инцидента обаче твърдят, че именно Петър е намушкал своя връстник.

Борис е в болница и вече е стабилно състояние. Младежът бе приет в МБАЛ – Бургас с няколко наранявания в областта на шията, гърба, скалпа и над лакътя и бе опериран по спешност. Лекарите успяха да стабилизират състоянието му и той вече е без опасност за живота, като тази сутрин е преместен в Отделението по обща хирургия.

Магистратите определиха постоянна мярка за Петър, тъй като е имал и криминални регистрации в миналото. Тя може да бъде обжалвана пред Апелативния съд. За това престъпление, в което е обвинен, е предвидено наказание от 10 години до 20 години затвор, като заради възрастта му, ако бъде признат за виновен, ще бъде редуцирано до 5 години лишаване от свобода.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Оф
    Оф
    0 0
    16:19, 29 юли 2018
    Закона на Крум да се забрани алкохола!!!
Последни новини